ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Στους δρόμους η πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας»

Διαμαρτυρόμενη για τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομική κρίση

ΚΥΠΕ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας προς την πλατεία Σεραγιού στην κατεχόμενη Λευκωσία έκανε σήμερα η πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» διαμαρτυρόμενη για τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομική κρίση.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Η βούληση είναι στο λαό, όχι στα σαράϊ», «Ούτε διχοτόμηση, ούτε προσάρτηση, ανεξάρτητη ομοσπονδιακή Κύπρος», «Ενωμένη Ομοσπονδιακή Κύπρος», «Αυτή η χώρα είναι δική μας, εμείς να την διοικήσουμε».

Στην ανακοίνωση που αναγνώσθηκε στην πλατεία Σεραγιού έγινε λόγο για «πρόεδρο» που εκλέγηκε με παρεμβάσεις και «κυβέρνηση» που δημιουργήθηκε μετά από παρέμβαση, αλλά και μια διαδικασία που βιώνουν τώρα όπου η βούληση των Τ/κ δεν λαμβάνεται υπόψη. Όλοι οι «νόμοι», οι «κανονισμοί» έχουν παραβιαστεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, η «βουλή» δεν λειτούργησε ενώ όλες οι πτυχές της ζωής έχουν οπισθοχωρήσει και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές «έπιασαν ταβάνι». Η οικονομία διαλύθηκε, προστίθεται.

Γίνεται επίσης αναφορά πως κατά κεφαλήν εισόδημα έπεσε από 12.649 σε 10.055 δολάρια, που ήταν το 2005. Ο κόσμος έχει φτωχοποιηθεί σε ένα χρόνο κατά 21% ενώ τα χρέη στις τράπεζες αυξήθηκαν κατά 42%. Οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό, σημειώνεται, αμείβονται κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ η αξία της ΤΛ χάνεται και η αγοραστική δύναμη μειώνεται, την ώρα που η διαφθορά και οι ατασθαλίες διευρύνονται.

Κάθε μέρα που περνά, αναφέρεται, αυξάνονται οι άνθρωποι που αγοράζουν από τον χασάπη 10 ΤΛ κιμά και βάζουν βενζίνη 15-20 ΤΛ. Επικρίνουν την «κυβέρνηση μειοψηφίας» ότι θέλει να αλλάξει την έκφραση του κόσμου αλλά και την δημογραφική δομή της κοινωνίας, διανέμοντας χιλιάδες «υπηκοότητες». «Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει».

Η πλατφόρμα δηλώνει επίσης ότι «η μόνη λύση που είναι εφικτή και μπορεί να οδηγήσει τους Τ/κ στο μέλλον, είναι η ομοσπονδία» και πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να υπάρξει η ‘ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος', διζωνική, δικοινοτική με πολιτική ισότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση