ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το γήπεδο της Τσετίνκαγια

Το θέμα συντηρείται στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου σήμερα

ΚΥΠΕ

Η τ/κ «ολυμπιακή επιτροπή» και ο «σύνδεσμος απόστρατων αξιωματικών» καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τα έργα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο γήπεδο της Τσετίνκαγια στην νεκρή ζώνη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «πρόεδρος» της «ολυμπιακής επιτροπής», Ντουρσούν Κοτς αναφέρθηκε στα «δεσμά που έχουν μπει στα πόδια των αθλητών μας με το αθλητικό εμπάργκο που εφαρμόζεται εδώ και 48 χρόνια» - κατά την έκφρασή του – καταδικάζοντας έντονα τις ενέργειες παρεμπόδισης της πρόσβασης στις αθλητικές εγκαταστάσεις «που βρίσκονται στην δική μας κυριαρχία, στα δικά μας εδάφη».

Το συντομότερο, είπε, θα διαμαρτυρηθούν στα ΗΕ και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο «πρόεδρος του «συνδέσμου απόστρατων αξιωματικών», Εσέν Ομουρλού στην δική του γραπτή δήλωση ανέφερε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ να εκτελεί τα καθήκοντά της στο έδαφος του ψευδοκράτους, το οποίο (τα ΗΕ) θεωρούν ότι δεν υπάρχει. Καταδίκασε δε τις «εκτός νομικού δικαίου ενέργειες των ΗΕ στο γήπεδο Ταξίμ της Τσετίνκαγια που βρίσκεται στην νεκρή ζώνη».

Το θέμα συντηρείται στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου σήμερα.

Η Κίπρις γράφει ότι η ένταση συνεχίζεται και μπορεί τα ΗΕ να αφαίρεσαν το τσιμεντένιο μπλοκ από την σκάλα που οδηγεί στα γραφεία της ομάδας της Τσετίνκαγια και βρίσκεται στα τείχη του προμαχώνα, αλλά η τ/κ ηγεσία θέλει να αφαιρεθούν και τα συρματοπλέγματα, υποστηρίζοντας ότι αυτά έγιναν κατόπιν απαίτησης της ε/κ πλευράς.

«Αρμόδιοι» ανέφεραν στην εφημερίδα ότι οι αθλητές της Τσετίνκαγια έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις σκάλες στο παρελθόν και ότι το ψευδοκράτος είναι έτοιμο να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι κανένας άλλος εκτός από αθλητές δεν θα κατέβει από τα συγκεκριμένα σκαλιά.

Ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ανέφερε στην Κίπρις ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδα θα συζητήσει το θέμα με τον Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ. «Το καθήκον μας είναι να αφαιρέσουμε αυτά τα εμπόδια. Αν δεν το αφαιρέσουν αυτοί, θα το αφαιρέσουμε εμείς. Εάν συμφωνήσαμε, το κάναμε. Εάν όχι, θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί», δήλωσε ο κ. Ερτουγρούλογλου.

Υποστήριξε ότι ο ΟΗΕ ενεργεί «υπό την καθοδήγηση των Ε/κ», επαναλαμβάνοντας ότι μπορεί το γήπεδο να βρίσκεται στην νεκρή ζώνη αλλά ανήκει στην Τσετίνκαγια και τα εμπόδια που τοποθετήθηκαν για την πρόσβαση από το ψευδοκράτος προς αυτό, έχουν προκαλέσει ζημιά και στα τείχη.

Ο δε «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να συζητηθεί το καθεστώς των ΗΕ στο νησί και πως εάν δεν βρεθεί λύση στο θέμα του γηπέδου, ως «κυβέρνηση» θα λάβουν ό,τι μέτρα χρειαστεί.

Η Γκουνές, που πρόσκειται στο ΚΕΕ, γράφει σήμερα ότι η αφαίρεση των τσιμεντένιων μπλοκ από τις σκάλες εκ μέρους των ΗΕ ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών στις οποίες προέβησαν οι «αρχές» του ψευδοκράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ