ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Ξεκινά συζήτηση για το Ευρώ

«Πρέπει να συζητήσουμε τη μετάβαση στο ευρώ με την Τουρκία, την Κυπριακή Δημοκρατία και τους αξιωματούχους της ΕΕ», εισηγείται αρχηγός τ/κ πολιτικού κόμματος

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Εν μέσω της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει πολυδιάστατα την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή κοινότητα, στα κατεχόμενα ξεκινά συζήτηση για το ενδεχόμενο της μελλοντικής χρήσης του Ευρώ ως «επίσημο νόμισμα». Ο αρχηγός των τ/κ σοσιαλδημοκρατών έφερε αυτό το ενδεχόμενο στο προσκήνιο της τ/κ επικαιρότητας, στα πλαίσια μιας νέας τοποθέτησης του στην «βουλή».

«Το πλοίο προσάραξε. Η θάλασσα τελείωσε. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν θα έρθουν πόροι από την Τουρκία και να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα. Η Τουρκία έχει τα δικά της κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. Το βάρος του εξωτερικού χρέους έχει αυξηθεί», δήλωσε ο αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP), Τζεμάλ Όζγιγιτ, στα πλαίσια της τοποθέτησης του στο βήμα της «βουλής» σχετικά με τον προϋπολογισμό του νέου έτους.

«Δεν χρειαζόμαστε ένα συγκρότημα προεδρικού παλατιού», δήλωσε ο κ. Όζγιγιτ, ο οποίος πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «χρειαζόμαστε ανθρώπους που μπορούν να αγοράσουν ψωμί για τα σπίτια τους και θα παραμείνουν ζωντανοί και όρθιοι».

Σύμφωνα με τον κ. Όζγιγιτ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Κυπριακό δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα της τ/κ κοινότητας. Παρόλα αυτά οι τ/κ εξακολουθούν να είναι κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με βάση αυτήν την πραγματικότητα, ο κ. Όζγιγιτ τονίζει τα εξής: «Πρέπει να συζητήσουμε τη μετάβαση στο ευρώ με την Τουρκία, την Κυπριακή Δημοκρατία και τους αξιωματούχους της ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση