ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάθε στήριξη στους πυρόπληκτους αγρότες της Πάφου, διαβεβαίωσε ο Καδής

Λειτουργοί βρίσκονται ήδη στο πεδίο, γίνονται οι καταγραφές

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Καδής, δήλωσε τη Δευτέρα ότι από σήμερα το πρωί λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας βρίσκονται στη επαρχία Πάφου, καταγράφοντας ζημιές σε αγροτικά υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές της Κυριακής, σημειώνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε στήριξη στους πληγέντες.

«Από χθες το βράδυ επικοινώνησα με Κοινοτάρχες της περιοχής και τους ενημέρωσα ότι από σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Τμήματος Γεωργίας θα πραγματοποιεί περιοδείες στην περιοχή για να καταγράψει τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικά υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες», είπε ο Υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά την παράδοση επιταγής από την Ένωση Κατεχόμενων Δήμων.

Πρόσθεσε ότι οι λειτουργοί «βρίσκονται ήδη στο πεδίο, γίνονται οι καταγραφές, υπάρχουν τα σχετικά σχέδια που ενεργοποιούνται σε ανάλογες περιπτώσεις και οι αγρότες μας θα έχουν τη στήριξη του κράτους και σε αυτή την περίπτωση».

Όπως είπε ο κ. Καδής, «έχουμε ενημερωθεί για συγκεκριμένες περιπτώσεις αγροτών μας, θα έρθουν όλα τα δεδομένα στο Υπουργείο Γεωργίας και θα αξιολογηθούν και αμέσως μετά θα υπάρξει η στήριξη που προβλέπεται μέσα από τα δικά μας τα σχέδια».

Ο Υπουργός Γεωργίας απαντούσε σε σχετική ερώτηση μετά την παραλαβή επιταγής από την Ένωση Κατεχόμενων Δήμων, ως εισφοράς προς το Τμήμα Δασών για αποκατάσταση περιοχών της ορεινής Λάρνακας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο κ. Καδής, παραλαμβάνοντας την επιταγή, εξέφρασε την συγκίνησή του για την ευγενική χειρονομία των κατεχόμενων δήμων να συνεισφέρουν οικονομικά στις προσπάθειες του Τμήματος Δασών και διαβεβαίωσε ότι θα έχει αντίκρισμα «η ευγενική και συγκινητική χειρονομία σας».

Ο Δήμαρχος Κυθραίας, Πέτρος Καρεκλάς, παραδίδοντας την επιταγή ύψους 5 χιλιάδων ευρώ δήλωσε ότι οι κατεχόμενοι δήμοι τρέφουν μεγάλη ευαισθησία και για τις κατεχόμενες και για τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, ενώ για τα όσα συνέβησαν στην ορεινή Λάρνακα με τις πυρκαγιές σημείωσε ότι «μας συντάραξαν».

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων αναμένει από το Τμήμα Δασών ενημέρωση ως προς τον ακριβή τρόπο διάθεσης του ποσού το οποίο θα διοχετευθεί για αναδάσωση των περιοχών που επλήγησαν στην ορεινή Λάρνακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση