ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καθησυχάζει ασθενείς για ΓεΣΥ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σύντομα αποκτούν «Συνήγορο»

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Δεν θα προχωρήσει σε καμία κίνηση που θέτει σε κίνδυνο το ΓΕΣΥ διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου κατά την διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης με αφορμή την Ευρωπαϊκή μέρα δικαιωμάτων των ασθενών. 

Μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μάριος Κουλούμας εξέφρασε μάλιστα την βεβαιότητα ότι με την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας πως δεν θα γίνει παιδοκτόνος του ΓΕΣΥ δίνεται και τελική απάντηση σε σχέση με την πρόταση της ΟΕΒ για διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ Δρ Πέτρου Αγαθαγγέλου στο συμβούλιο του ΟΑΥ.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την πρόθεση του να καταθέσει στη βουλή τις επόμενες βδομάδες το νομοσχέδιο «Ο Συνήγορος του Ασθενούς».

Ένας ανεξάρτητος θεσμός που θα συμβάλει όπως εξήγησε ο κ. Κουλούμας στον εκσυγχρονισμό και την εποπτεία των δικαιωμάτων των ασθενών σημειώνοντας ότι σήμερα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σε σχέση με την πρόσβαση και την ενημέρωση τους μιας και απουσιάζουν οι θεσμοί και οι διαδικασίες όπως και η σχετική κουλτούρα και η νοοτροπία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ