ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:20
 

Κατρούγκαλος: Δεν επαρκεί ο χρόνος για την διαμόρφωση όρων αναφοράς

«Θέματα που αφορούν στη σχέση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ΝΑΤΟ θεωρούμε ότι ανήκουν αποκλειστικά στην εθνική κυπριακή πολιτική σκηνή»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Οποιοδήποτε σύστημα ασφαλείας καθιερωθεί στην επανενωμένη Κύπρο θα πρέπει να βασίζεται σε Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προφανώς προϋποθέτει ενεργό ρόλο του διεθνούς οργανισμού. Θέματα που αφορούν στη σχέση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ΝΑΤΟ θεωρούμε ότι ανήκουν αποκλειστικά στην εθνική κυπριακή πολιτική σκηνή».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ελληνοαμερικανική εβδομαδιαία εφημερίδα “Greek News”, ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς με αφορμή τη συνάντησή του με την κ. Λουτ αν θεωρεί ρεαλιστικό να έχουν συμφωνηθεί μέχρι τα τέλη του έτους οι όροι αναφοράς για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, απάντησε:

«Θέλουμε να προετοιμαστεί καλά η νέα διαπραγμάτευση, ώστε να έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό προς την κατεύθυνση αυτή, δεν νομίζω όμως ότι επαρκεί ο χρόνος για την διαμόρφωση όρων αναφοράς μέχρι τέλους Δεκεμβρίου. Καλό θα ήταν να γίνει προσπάθεια μεταξύ των μερών για άτυπες επαφές καλύτερης προετοιμασίας της όλης προσπάθειας. Σας θυμίζω, άλλωστε, ότι εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος επίκειται συνάντηση του Πρωθυπουργού μας με τον Πρόεδρο Ερντογάν, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούσαν να συζητηθούν και τα θέματα αυτά».

«Παραμένει σταθερή η πάγια θέση μας για την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, όπως προωθήθηκε με ενάργεια στο Κραν Μοντανά και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι "και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε".

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα ηγηθεί της ελληνικής αντιπροσωπείας στα εγκαίνια του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας, που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να ηγείται της αμερικανικής. Παράλληλα ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί την Τετάρτη το πρωί στην έδρα του διεθνούς οργανισμού με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για τις διαπραγματεύσεις του κυπριακού, Τζέιν Χολ Λουτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X