ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕ - Αφού μελετήσουμε το πόρισμα θα επανέλθουμε

Τι ανέφερε αναλυτικά

ΚΥΠΕ

Θα επανέλθει με τον αναγκαίο σχολιασμό η Κυβέρνηση, αφού μελετηθεί η έκθεση της Ελεγτικής Υπηρεσίας για τις πολιτογραφήσεις, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Η Κυβέρνηση, είπε ο κ. Πελεκάνος σε δηλώσεις, "αφού μελετήσει με τη δέουσα επιμέλεια τα πορίσματα του Γενικού Ελεγκτή σε συνάρτηση με την εμπεριστατωμένη έκθεση της επιτροπής Νικολάτου που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα, θα προβεί το συντομότερο στον αναγκαίο σχολιασμό".

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση και το ότι αναφέρεται ότι εμποδιζόταν η έρευνα τον τελευταίο χρόνο, ο κ. Πελεκάνος είπε οτι δεν υπάρχει οποιοδήποτε σχόλιο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. "Αφού μελετηθεί η έκθεση θα επανέλθουμε με τον αναγκαίο σχολιασμό," πρόσθεσε.

Σε σχέση με την υπόθεση λογισμικών παρακολούθησης, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα γίνει κάποια έρευνα όσον αφορά πιθανή ανάμειξη Κυπριακών εταιρειών με τα λογισμικά παρακολουθήσεων, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι για το θέμα με τις παρακολουθήσεις, το οποίο, είπε, είναι ένα θέμα που προκύπτει εκτός Κύπρου, "θα επαναλάβω ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Κύπρου στην συγκεκριμένη περίπτωση".

"Όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, ο Διοικητής της ΚΥΠ ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς όσον αφορά τις δράσεις της υπηρεσίας πληροφοριών οι οποίες επικεντρώνονται αποκλειστικά σε θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος," είπε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την τυχόν ύπαρξη μηχανημάτων ή λογισμικών που να επιτρέπουν αυτού του εύρους τις παρακολουθήσεις στην Κύπρο, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που συνεχώς αναβαθμίζεται. Η τελευταία αυτή αναβάθμιση ήταν το 2020, είπε, σε συνεργασία με την Βουλή των Αντιπροσώπων. Επομένως, οτιδήποτε εμπίπτει εντός του νομικού πλαισίου αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης, εφόσον είναι εντός της συγκεκριμένης νομοθεσίας, ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ