ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

KE για ακρίβεια: Το ΑΚΕΛ μάλλον δεν έχει αντίληψη της πραγματικότητας

Όταν δεν μπορείς να κατανοήσεις τους λόγους ενός φαινομένου, τότε καταλήγεις σε αφελή συμπεράσματα, λέει ο Μάριος Πελεκάνος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Γραπτή δήλωση με την οποία απαντά στο ΑΚΕΛ για την ακρίβεια και τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναχαίτιση της ακρίβειας, χωρίς σύγκρουση με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια, εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.  

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Όταν δεν μπορείς να κατανοήσεις τους λόγους ενός φαινομένου, τότε καταλήγεις σε αφελή συμπεράσματα στη βάση των ιδεολογικών σου εμμονών, όπως αυτά στα οποία το ΑΚΕΛ καταλήγει αναφορικά με την ακρίβεια.

Σήμερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ καταλήγει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα πως οι τιμές ανεβαίνουν επειδή υπάρχει, όπως ισχυρίζεται, κάποιο καρτέλ απατεώνων με το οποίο συνεργάζεται η Κυβέρνηση.

Στο ΑΚΕΛ δεν διαπιστώνουν αυτό που όλος ο κόσμος βλέπει: Την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε τη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση και έχει ως επακόλουθο την αύξηση των τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ξεχνούν ή επιλέγουν να ξεχνούν τα οριζόντια μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Το εκπληκτικότερο όλων είναι πως στην κατάληξη της ανακοίνωσης του, το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι επί των ημερών της παρούσας διακυβέρνησης μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Σε ποια περίοδο αναφέρεται άραγε το ΑΚΕΛ; Μήπως στην περίοδο που κυβερνούσαν και έστελναν στα κοινωνικά παντοπωλεία δεκάδες χιλιάδες αξιοπρεπείς συμπολίτες μας;

Τα στοιχεία αποδεικνύουν στον κάθε πολίτη πως το ΑΚΕΛ μάλλον δεν έχει αντίληψη της πραγματικότητας, η οποία καταγράφεται στα ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία για την Κύπρο, και κατά συνέπεια εξυπακούεται πως δεν έχει ούτε την έξωθεν καλή μαρτυρία όταν ισχυρίζεται πως μάχεται δήθεν για τα συμφέροντα των πολιτών.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Η τιμή του πετρελαίου διεθνώς μειώνεται αλλά στην Κύπρο συνεχίζει εδώ και εβδομάδες να ανεβαίνει. Άραγε οι εταιρίες καυσίμων δεν έχουν φέρει κανένα νέο φορτίο εδώ και δέκα εβδομάδες; Όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι κάθε –μα κάθε- φορά, όταν θα αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων αυτό γίνεται εν μία νυκτί, αλλά όταν πρόκειται να μειωθούν τότε αυτό είτε γίνεται μετά από μήνες είτε και καθόλου.

Πότε περιμένει να συγκινηθεί η κυβέρνηση και να ασκήσει πραγματικούς ελέγχους στην αγορά; Πότε θα εισακούσει η κυβέρνηση τις Προτάσεις Νόμου του ΑΚΕΛ για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα; Για διεύρυνση των λόγων που επιτρέπουν την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα; Αναμένουμε από την κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση επί των προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή το ΑΚΕΛ για μείωση των τιμών στα καύσιμα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναχαίτιση της ακρίβειας, χωρίς σύγκρουση με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια. Όσο ο τόπος κυβερνάται από μια παράταξη που υπηρετεί, με ζήλο μάλιστα, αυτά τα συμφέροντα, τόσο η ακρίβεια θα συνεχίσει να ροκανίζει το βιοτικό επίπεδο του κυπριακού λαού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Συμφωνούμε, αλλά ούτε και εσείς.

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση