ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

KE για παραίτηση Ιωνά: Το ΑΚΕΛ παραβλέπει την ουσία

Απάντηση Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ για την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ως αντιπολιτευόμενο κόμμα το ΑΚΕΛ μπορεί να παραβλέπει την ουσία και να εστιάζει τις αντιδράσεις του σε προσχηματικά επιχειρήματα, απαντάει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε σχέση με την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για παραμονή του Ιωνά Νικολάου στη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης μέχρι την 1η Ιουνίου, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος επέλεξε να ανταποκριθεί στην επείγουσα ανάγκη για ριζική αλλαγή και επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης.

Σε δήλωσή του, νωρίτερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου συνεχάρη «την κυβέρνηση για την αναβολή της αναβολής στην παραίτηση του κ. Ιωνά Νικολάου».

«Αντιπαρερχόμενοι την απόπειρα ειρωνείας στη σημερινή τοποθέτηση του ΑΚΕΛ, θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανάμεσα στην ανάγκη για μια ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, αλλά και τα προσχήματα που φαίνεται να διογκώνονται μάλιστα στην προεκλογική περίοδο, επιλέγει υπεύθυνα την ουσία, δηλαδή να ανταποκριθεί στην επείγουσα ανάγκη για ριζική αλλαγή και επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης», αναφέρει σε γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ ο κ. Προδρόμου.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο, προσθέτει, «που, κατόπιν εισήγησης που διατυπώθηκε από τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη με τα οποία γίνεται η διαβούλευση για τη μεταρρύθμιση, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να παραμείνει στη θέση του χάριν των τελικών διαβουλεύσεων που γίνονται αυτές τις μέρες, μέχρι το τέλος του μήνα».

Ως γνωστόν, επισημαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «επείγει να αλλάξει η σημερινή κατάσταση όπου ο μακρύς χρόνος απονομής δικαιοσύνης αντιμάχεται την ποιότητα του συστήματός μας, με αποτέλεσμα η Κύπρος να κατατάσσεται τελευταία στην Ευρώπη και σε πολύ άσχημη θέση διεθνώς ως προς την απονομή δικαιοσύνης».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «τα νομοσχέδια που φέρνουν μια ριζική αλλαγή στο σύστημα και μια ιστορικών διαστάσεων μεταρρύθμιση είναι έτοιμα. Είμαστε σε τελικό στάδιο διαβουλεύσεων. Προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η διαβούλευση έχει οριστεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Εισαγγελέα, τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου την ερχόμενη εβδομάδα».

«Ενόψει και της εισήγησης τόσο των μελών του Ανωτάτου και του Γενικού Εισαγγελέα όσο και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου για να συνεχιστεί η διαβούλευση με τον Υπουργό που έκανε όλη τη μέχρι τώρα σχετική εργασία και προετοιμασία, για την ταχύτερη διεκπεραίωση, ο Πρόεδρος αποφάσισε την αναβολή της αποχώρησης του Υπουργού για μερικές μέρες», προσθέτει.

Ο Πρόεδρος, αναφέρει ο κ. Προδρόμου, «επέλεξε να έχει ως γνώμονα την ουσία προκειμένου να εξυπηρετήσει την τεράστια κοινωνική ανάγκη για διόρθωση και ενίσχυση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης».

«Μπορεί βέβαια ένα αντιπολιτευόμενο κόμμα όπως το ΑΚΕΛ να παραβλέπει την ουσία και να εστιάζει τις αντιδράσεις του σε προσχηματικά επιχειρήματα», προσθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X