ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕ για χαλάρωση μέτρων: Ο Πρόεδρος δεν δέχεται πιέσεις από οποιονδήποτε

Στις 10 οι συνάντηση των ειδικών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 10 η ώρα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα και την πρόταση της ομάδας για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσσιος σημείωσε πως «ο Πρόεδρος δεν δέχεται πιέσεις από οποιονδήποτε και για οτιδήποτε. Εκείνο το οποίο θα επαναλάβω είναι πως καμία απολύτως πίεση δεν πρόκειται να επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με την αξιολόγηση όλων των δεδομένων είτε προέρχονται από την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, είτε αυτά προέρχονται από την υπουργική επιτροπή, αρμόδια για την επανεκκίνηση της οικονομίας, είτε προέρχονται από την αρμόδια υπουργική επιτροπή για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

Παράλληλα σημείωσε πως «με κανένα τρόπο δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε ότι με πολλούς κόπους των συμπολιτών μας κατορθώσαμε μέχρι σήμερα. Η κατάσταση όπως την βλέπουμε να εξελίσσεται είναι θετική. Αυτό μας επιτρέπει να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον και να προχωρήσουμε με την χαλάρωση μέτρων και να επανεκκινήσουμε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. Θα προχωράμε προσεκτικά, σταδιακά, θα αξιολογούμε την κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται κάτι το οποίο θα γίνεται σε καθημερινή βάση και συγκεντρωτικά θα αξιολογείται ανά 15μερο για να παίρνουμε τις αποφάσεις για το τι θα πράξουμε στην πορεία».

«Οι αξιολογήσεις και οι συμβολές των ειδικών επιστημόνων λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στην αξιολόγηση της κατάσταση και στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων είτε αφορούν την επανεκκίνηση της οικονομίας, είτε με την χαλάρωση των μέτρων διακίνησης» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Οι εκκλησίες

Για το θέμα των εκκλησιών και ερωτηθείς για το εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία Προέδρου – Αρχιεπισκόπου, ο κ. Κούσιος σημείωσε πως «εξ όσων γνωρίζω δεν έχει γίνει ακόμα. Είναι λογικό ότι θα υπάρξει μια επαφή και το θέμα θα συζητηθεί. Το θέμα θα απασχολήσει και το Πρόεδρο και τους ειδικούς θα κληθούν να μας συμβουλεύσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση