ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:11
 

ΚΕ: Οι ισχυρισμοί ΑΚΕΛ συγκρούονται κατάφορα με την πραγματικότητα

Προβάλλει τον ισχυρισμό ότι είναι οι χειρισμοί του Προέδρου προκαλούν «διαιώνιση της στασιμότητας», σημειώνει ο κ. Προδρόμου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ για τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό συγκρούονται κατάφωρα με την πραγματικότητα, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι εδώ και δύο χρόνια, από την επαύριον του αδιεξόδου στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά, η Τουρκία προσπαθεί με διάφορες μεθοδεύσεις να αποφύγει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας της δικής της αδιάλλακτης στάσης.

Κωλυσιέργησε, συνεχίζει ο Εκπρόσωπος, μπροστά στην πρωτοβουλία που εκδήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Η.Ε. με τον ανεδαφικό ισχυρισμό ότι δεν μπορούσε να υπάρξει διαπραγμάτευση πριν τις Ευρωεκλογές και πριν ολοκληρωθεί το «Brexit».

Λέει επίσης ότι η Άγκυρα προσπάθησε να αποθαρρύνει την επανέναρξη, προβάλλοντας τη θέση ότι «το πλαίσιο των ΗΕ έχει εξαντληθεί», ενώ επιδιώκει να διαστρέψει το Πλαίσιο Γκουτέρες, θέλοντας να απαλλαγεί από την υποχρέωση να αντιμετωπίσει την ανάγκη για κατάργηση των εγγυήσεων - αποχώρηση στρατευμάτων.

Αναφέρει ακόμη ότι απέρριψε προτάσεις για προπαρασκευαστικές άτυπες συναντήσεις στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων της κ. Λουτ.

«Προωθεί τώρα μια απόπειρα να δημιουργήσει αποσταθεροποίηση ή και κρίση στα νερά της Κύπρου αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιδιώκοντας να εκτρέψει τη συζήτηση για επίλυση του Κυπριακού μέσα από τερματισμό της κατοχής, σε συζήτηση για το φυσικό αέριο» συμπληρώνει.

Το ΑΚΕΛ, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αγνοεί αυτή την πραγματικότητα και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και επιμένει εμμονικά, κάθε μέρα, να προβάλλει τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι είναι οι χειρισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας που προκαλούν «διαιώνιση της στασιμότητας».

«Αυτοί οι ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ συγκρούονται κατάφωρα με την πραγματικότητα» λέει και προσθέτει ότι «αυτό δεν αλλάζει ακόμα και αν προσπαθούν αυτόκλητα να εμφανίζονται μέσα από τις δηλώσεις τους ως αποκλειστικοί μεθερμηνευτές των σκέψεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Χρειάζεστε βοήθεια 2% για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγοράστε αυτοκίνητο και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς ...»
selsumat@gmail.com  |  11:53

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«προσφέρουμε βοήθεια δανείου 2% για να κάνουμε επιχειρηματικές συναλλαγές, να αγοράζουμε αυτοκίνητα και ...»
matto  |  11:52

ΠΣΕΜ: Δημοψήφισμα για ολοήμερη αποχή με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

« 7 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...»
ΜΑΡΙΚΑ  |  11:40

Best Value για επαγγελματίες

«Βάλθηκαν να μας ……… τρελάνουν ;;; «Το μυστήριο του Αγιασμού (????) τέλεσε ο ………» Ο Αγιασμός που τελείται ...»
YIANNOULIS  |  11:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X