ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κίμπρις Ποστασί: Σχέδιο για τουρκική ναυτική βάση στην Καρπασία

Τι αναφέρει το επίμαχο τ/κ δημοσίευμα;

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε σχέδιο δημιουργίας ναυτικής βάσης στον Ριζοκάρπασο αναφέρεται σε νέο δημοσίευμα της η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Kıbrıs Postası».

Στην τ/κ ιστοσελίδα γίνεται αναφορά σε «αξιόπιστες πηγές εντός της κυβέρνησης» και στα 108 στρέμματα του ΕΒΚΑΦ που πρόσφατα «ενοικιάστηκαν» στον τουρκικό στρατό.

Σύμφωνα με την «Kıbrıs Postası», εδώ και καιρό συζητείται «ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η οποία [πρόσφατα] εγκαινίασε το Αεροδρόμιο του Λευκόνοικου με τη χρήση drones, θα κατασκευάσει ναυτική βάση για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Η τ/κ ιστοσελίδα αναφέρεται σε «μελέτες εδάφους» που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για το παραπάνω ζήτημα.

Σύμφωνα με την τ/κ ιστοσελίδα, η σχεδιαζόμενη νέα ναυτική βάση θα συμβάλλει στην «ταχύτερη ανάπτυξη πολεμικών πλοίων που συνοδεύουν γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο». Επίσης, θα συμβάλλει «στην υποστήριξη συντήρησης-επισκευής και ανεφοδιασμού για πλοία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή».

Η «Kıbrıs Postası» υπενθυμίζει ότι κατά την ενοικίαση της περιοχής του ΕΒΚΑΦ στον τουρκικό στρατό δεν πραγματοποιήθηκε αναφορά στην μελλοντική χρήση της περιοχής και ότι ορισμένοι τ/κ περιβαλλοντολόγοι δηλώνουν ότι η γη βρίσκεται εντός της «Ειδικής Ζώνης Περιβαλλοντικής Προστασίας».

Η «Kıbrıs Postası» επίσης, αφήνει να εννοηθεί ότι πλέον ξεκινά μια νέα περίοδος για την υλοποίηση της ιδέας της «δημιουργίας ναυτικής βάσης» στα κατεχόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση