ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κινητικότητα στην Άγκυρα για την Κυπριακή ΑΟΖ

Κοινό ανακοινωθέν από την τουρκική βουλή, τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ Γερμανίας-Τουρκίας με επίκεντρο της εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο αφορά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται λίγο μετά την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία.

Το ανακοινωθέν έχει ως εξής: «Ως κόμματα που διατηρούμε κοινοβουλευτική ομάδα στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, στο ζήτημα της κατανομής των πόρων των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου, καταδικάζουμε με έντονο τρόπο όλες τις προσπάθειες, όλα τα σχέδια προς την κατεύθυνση των τετελεσμένων γεγονότων, την παραγνώριση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων, με βάση το διεθνές δίκαιο, των τ/κ και της Τουρκικής Δημοκρατίας, και καταδεικνύουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε έναντι στις πολιτικές των κύκλων που διεξάγουν πολιτική σε αυτήν την κατεύθυνση».

Το ανακοινωθέν υπογράφουν τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το μικρότερο εθνικιστικό κόμμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Από το κοινό ανακοινωθέν απέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών και τα μικρότερα κόμματα που δεν φέρουν κοινοβουλευτική ομάδα στην βουλή, δηλαδή το συντηρητικό Κόμμα Ευτυχίας και το Εργατικό Κόμμα Τουρκίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Βερολίνου-Άγκυρας

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική υπηρεσία της Φωνής της Γερμανίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και Τουρκίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το γερμανικό δημοσίευμα τονίζει ότι «το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο ανακοινωθέν τονίστηκε ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός για τις «παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας που αναμένεται να ανακοινωθούν» και ότι η Γερμανία «είναι έτοιμη να στηρίξει το διάλογο με στόχο την λύση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X