ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλ. Βασιλείου: Ο ΠτΔ καταβάλλει επίμονες προσπάθειες για λύση

Η κ.Βασιλείου ανέφερε ότι Πρόεδρος υπέβαλε μια σειρά άτυπων ιδεών και προτάσεων για διευκόλυνση της διαδικασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλλει συστηματικές και επίμονες προσπάθειες για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος, είπε η η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Στον χαιρετισμό της, στα εγκαίνια του Μνημείου και Πάρκου των Ηρώων της Κοινότητας Χολετριών, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ότι ο Ελληνισμός της Κύπρου συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά, λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής και των συνεπειών της, ενώ η Τουρκία προσπαθεί συνεχώς να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα με την παρουσία πλωτών της μέσων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στις οποίες προβαίνει παραβιάζοντας προκλητικά το διεθνές δίκαιο.  

"Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των καιρών, καταβάλλει συστηματικές και επίμονες προσπάθειες για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος", είπε.

Πρόσθεσε ότι ενεργώντας σε αυτό το πλαίσιο υπέβαλε μια σειρά άτυπων ιδεών και προτάσεων για διευκόλυνση της διαδικασίας, που είχαν ως συνέχεια την αποδοχή από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ Μουσταφά Ακκιντζί όσον αφορά τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης στο πρότυπο του Κραν Μοντανά, ως ακριβώς είχε εισηγηθεί η πλευρά μας στη βάση ενός πλαισίου προτάσεων που καταθέσαμε γραπτώς στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με επιστολή μας ημερομηνίας 14 Ιουνίου 2019.

Για τις λεπτομέρειες και το χρόνο σύγκλησης μας τέτοιας διάσκεψης, διευθετήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ Ακκιντζί στις 9 Αυγούστου.

"Σε όποια όμως περίπτωση θα πρέπει να καταστεί κατανοητό από όλες τις πλευρές, και ιδιαίτερα από την τουρκική, ότι δεν είναι δυνατό να επαναρχίσει η όποια διαδικασία εφόσον η Τουρκία θα συνεχίσει να εμμένει στην καθ’ όλα προκλητική στάση της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και των Χωρικών Υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας" είπε.

Δε νοείται, ανέφερε η κ. Βασιλείου, οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία να λαμβάνει χώρα όταν ένα εκ των μερών προβαίνει σε προκλητικές για την ειρήνη ενέργειες.

Αναφερόμενη στους ήρωες, είπε ότι είναι με πλήρη συνείδηση του ιστορικού μας χρέους που συγκεντρωθήκαμε εδώ για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηρωομάρτυρες των Χολετριών και αναφέρθηκε  στον Θεόδωρο Ζήνωνος Χριστοφίδη,
τον Δημοσθένη Περικλέους, την Γαλάτεια Ζήνωνος, τους Κυριάκο και Σωτήρη Παπαλαζάρου, τον Φειδία Στόκκου, τον  Αριστόδημο Χαραλάμπους Παζίλιο και τον Αντρέα Ιακώβου.

"Τιμώντας τους ήρωες μας, διατρανώνουμε για μια ακόμη φορά την ισχυρή πίστη στα δίκαια μας και διακηρύσσουμε την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ελευθερία του λαού μας και την τελική δικαίωση επιτελώντας το χρέος μας έναντι στις απελθούσες και κυρίως στις επερχόμενες γενεές του ελληνισμού της Κύπρου, να αποκαταστήσουμε την ιστορική συνέχεια στον τόπο μας", κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση