ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:07
 

Στρατιωτική συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου εντός της ΑΟΖ

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της χώρας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Newsroom K

Η παρουσία δυο πολεμικών πλοίων της Αιγύπτου εντός της ΑΟΖ της Κύπρου για σκοπούς ασκήσεων με μέσα της Εθνικής Φρουράς καταδεικνύει τις στενές σχέσεις Λευκωσίας-Καΐρου και στον στρατιωτικό τομέα. Η Κοινή Αεροναυτική Άσκηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου με την ονομασία «CYPEGY 1/2019 εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Διμερούς Στρατιωτικής, και στόχο έχει την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας στη θάλασσα».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και σε αυτήν συμμετείχαν Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ελικόπτερα της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας και τα Αιγυπτιακά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ALI GAD» και Ν/Θ «AL SEDDIQ».

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό.
Τα αιγυπτιακά πλοία ελλιμενίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στον λιμένα Λεμεσού, ενώ κατά την παραμονή τα πληρώματα τους πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές και ενημερωτικές επισκέψεις σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  |  AOZ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Το όνομά του, Ανδρέας, ο πολυμήχανος βασιλιάς της δημοσιογραφίας σε εφημερίδα της Κύπρου που μαζί με ...»
Yiannos  |  07:58

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Μα εμείς ξυπνήσαμε! Σταματήστε επιτέλους! Δεν δεχόμαστε να μας περιπαίζετε με τις δήθεν ατοπίες του ...»
Yiannos  |  07:58

Η «καταιγίδα» στο κυπριακό ποδόσφαιρο

«Pios paei stixima oti tipote to spoudeo den tha gini me aftin tin ipothesi? Oloi kouppa apanni tha tin ...»
tiktok  |  06:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X