ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:15
 

Κ. Κόκκινος στην «Κ»: Μας βρήκε απροετοίμαστους ο ιός

Ο υφυπουργός Καινοτομίας λέει στην «Κ» ότι θα εφαρμοστούν άμεσα μέτρα προς όφελος κράτους και κοινωνίας

Newsroom K

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο ανέτρεψε την καθημερινότητα και των εργαζομένων του ιδιωτικού, αλλά και του δημοσίου τομέα, αφού καλούνται να εργάζονται από το σπίτι. Ο υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος επισημαίνει στη συνέντευξή του στην «Κ» πως οι συνθήκες έχουν φέρει αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων σε άμεση εφαρμογή και αξιοποίηση ψηφιακών λύσεων. Αναλύει τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας, επικροτεί την εφαρμογή της, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυξάνει κατά πολύ την παραγωγικότητα. Ο συνδυασμός φυσικής παρουσίας στην εργασία και τηλεργασίας για τον εργαζόμενο, φαντάζει ιδανική για τον κ. Κόκκινο και είναι το μοντέλο εργασίας του 21ου αιώνα.

Ενώ η τηλεργασία καταγραφόταν μέχρι πρότινος σε μεγάλες πολυεθνικές του εξωτερικού, πλέον έχει μετατραπεί σε απαραίτητο μέτρο προφύλαξης για τον κορωνοϊό και στην Κύπρο. Εκτιμάτε πως ήρθε στην Κύπρο για να μείνει;

Τη μέθοδο της τηλεργασίας δεν τη χρησιμοποιούν μόνο πολυεθνικές στο εξωτερικό, τη χρησιμοποιούν και πολλές κυπριακές εταιρείες, μικρομεσαίες και μεγάλες. Στην εποχή που ζούμε αποτελεί ένα υποστηρικτικό εργαλείο στην καθημερινότητα και διευκόλυνση της ζωής του κάθε στελέχους της εταιρείας. Στον ιδιωτικό τομέα χρησιμοποιείται κατά κόρον αυτή η μέθοδος και στην Κύπρο, εντούτοις, στον δημόσιο τομέα δεν υπήρχε μέχρι πρότινος αυτή η δυνατότητα και θα τολμήσω να πω ότι αποθαρρυνόταν. Αποτελεί ένα σύγχρονο τρόπο εργασίας που σχετίζεται άμεσα με το νέο ψηφιακό περιβάλλον και αποτελεί λύση όχι μόνο για διαχείριση κρίσης, όπως στην τωρινή με κατάσταση, αλλά για πολλά άλλα εργασιακά προβλήματα. Εκτιμώ πως πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία ως προς τη δυνατότητα συνέχισης της εφαρμογής της τηλεργασίας, ως μέσο παροχής ευελιξίας στους εργαζομένους, αποτελώντας μια εναλλακτική μορφή εργασίας η οποία μπορεί να διεξάγεται σε εθελοντική ή υποχρεωτική βάση και αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση μαζί με την εργασία με φυσική παρουσία. Για να επανέλθω στην ερώτησή σας, ναι, πιστεύω πως ήρθε για να μείνει και πρέπει να μείνει.

Διαβάστε την συνέντευξη του Παναγιώτη Ρουγκάλα στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινήτο σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X