ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κολοκασίδης: Αντιμέτωπος και με τους τρεις κομματικούς υποψήφιους

Ο κ. Κολοκασίδης είπε πως θεωρεί ότι οι πολιτικές που πρεσβεύει συναντούν τα αισθήματα της πλειοψηφίας

ΚΥΠΕ

Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και επιθυμούν σοβαρές αλλαγές τόσο στην ποιότητα της δημοκρατίας όσο και στα ζητήματα του Κυπριακού όπου βλέπουμε να ακολουθείται μια πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας και κατάληξης σε μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, είπε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή υποψηφιότητας του για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι «έχω καταθέσει την υποψηφιότητα μου ως ένας ανεξάρτητος πολίτης, δεν έχω συνεννοηθεί με κόμματα. Στέκομαι δίπλα στους πολίτες, οι οποίοι ζητούν να δουν επιτέλους κάτι διαφορετικό σε αυτόν τον τόπο».

Εγώ μέχρι στιγμής και μέχρι τέλους, σημείωσε, «δεν πρόκειται να παζαρέψω την εντιμότητα μου και την ακεραιότητα μου με οποιοδήποτε κόμμα, δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με την διαφθορά και αυτό με φέρνει αντιμέτωπο με τους τρεις κομματικούς υποψήφιους, οι οποίοι δεν στηρίζονται απλά από ηγεσίες κομματικές αλλά επευλογούνται και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη».

Ο κ. Κολοκασίδης είπε πως θεωρεί ότι οι πολιτικές που πρεσβεύει συναντούν τα αισθήματα της πλειοψηφίας. «Η προσπάθεια μου είναι να κλείσει αυτή η διαφορά μεταξύ των αισθημάτων της πλειοψηφίας και των μηνυμάτων τα οποία εγώ εκφράζω, να με ακούσουν, να με μετρήσουν - αυτό ζητώ από τον πολίτη, να ξεκινήσει από το μηδέν και να κρίνει και να αξιολογήσει όλους τους υποψήφιους», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα ήταν πιο αποτελεσματική η υποψηφιότητα του από στήριξη μέσω κόμματος, είπε πως «εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα μιλούμε για καταπολέμηση της διαφθοράς που ξεκινά από το κομματικό σκηνικό. Άρα οι υποψηφιότητες που αγκαλιάζονται από τα κόμματα είναι δύσκολο να οδηγήσουν σε αλλαγή. Όπως είπα και προηγουμένως, επιζητούμε δραστική αλλαγή κι αυτό σημαίνει ο πολίτης να ψηφίσει ακολουθώντας την συνείδηση του κι όχι κομματικές επιταγές. Πρωτίστως είναι η πατρίδα και ο τόπος μας κι όχι το κόμμα μας».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει συνέχεια του μετά τις εκλογές, ανέφερε πως νοιώθει ότι υπηρετεί κάποιες θέσεις. «Θεωρώ ότι οι απόψεις που εκφράζω και τις οποίες μοιράζεται πολύς κόσμος πρέπει να επιβιώσουν και μετά τις εκλογές και θεωρώ ότι κι εγώ έχω υποχρέωση να βοηθήσω, να ενισχύσω μια προσπάθεια συντονισμού αυτών των φωνών για να υπάρχει μια σωστή εκπροσώπηση των απόψεων αυτών στο πολιτικό σκηνικό», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι επέλεξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως τον τίμιο και καθαρό, ο κ. Κολοκασίδης ανέφερε πως «ο Νίκος Χριστοδουλίδης προέρχεται από μια κυβέρνηση, η οποία κατηγορείται από τους πάντες ως διεφθαρμένη κυβέρνηση. Υπηρέτησε αυτή την κυβέρνηση για χρόνια, ταυτίστηκε με αυτή την κυβέρνηση και μέχρι σήμερα υπερασπίζεται το μητρώο αυτής της κυβέρνησης. Ας το κρίνουν αυτό οι πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το επίπεδο της διαφθοράς που έχουμε στον τόπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση