ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κολοκασίδης: Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με στημένα επικοινωνιακά σόου

Προτείνει 13 μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος

ΚΥΠΕ

Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κύπρο δεν λύνεται με στημένα επικοινωνιακά σόου και δεν προσφέρεται για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης, προτείνοντας παράλληλα 13 μέτρα για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Κολοκασίδης αναφέρει πως «το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών έρχεται μέσω των κατεχόμενων περιοχών καθιστά την επίλυση του προβλήματος ακόμα πιο επιτακτικά, καθώς εγείρονται και ζητήματα εθνικής ασφαλείας» και προσθέτει πως «η διόγκωση του προβλήματος τα τελευταία χρόνια ενισχύει την ανάγκη για προστασία της κοινωνικής συνοχής και της δημογραφικής σύνθεσης του τόπου μας».

Ο κ. Κολοκασίδης προτείνει 13 μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος όπως είναι η δημιουργία Υφυπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που θα καλύψει πέραν της μεταναστευτικής/προσφυγικής διαχείρισης, θέματα ένταξης πληθυσμού, θέματα δημογραφίας, γήρανσης πληθυσμού, brain drain – φυγή νέων, διασπορά, η άμεση ενίσχυση των εθνικών υποδομών ώστε να επισπεύδεται η εκδίκαση αιτήσεων και εφέσεων για παροχή ασύλου, η δημιουργία ελεγχόμενων κέντρων προσωρινής φιλοξενίας και η δημιουργία ειδικού σώματος με αποκλειστικό καθήκον τον έλεγχο και παρακολούθηση της πράσινης γραμμής.

Επιπλέον, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας προτείνει την ανέγερση φράκτη εκεί όπου μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά και δεν επηρεάζονται παρακείμενες ελληνοκυπριακές οικίες, τη συνομολόγηση διμερών συμφωνιών με χώρες που βρίσκονται στη λίστα ασφαλών χωρών για επανεγκατάσταση μεταναστών, στοχευμένα μέτρα για εξάρθρωση των δικτύων δουλεμπόρων και ταχύρρυθμες διαδικασίες εκδίκασης όσων εμπλέκονται, τη διαφοροποίηση επιδοματικής πολιτικής με την προσφορά κουπονιών αντί χρημάτων και την καλύτερη αξιοποίηση της FRONTEX.

Τέλος, ο κ. Κολοκασίδης ζητεί να καταγγελθεί η Τουρκία για τον ρόλο που διαδραματίζει στο μεταναστευτικό όπως και να επιταθεί η τοποθέτηση του ζητήματος στην ΕΕ προς τον σκοπό συλλογικής αντιμετώπισης του προβλήματος και προτείνει την κράτηση και τάχιστος επαναπατρισμός των οικονομικών μεταναστών που προέρχονται από ασφαλείς χώρες, την υιοθέτηση αυστηρών μέτρων για την αποτροπή της μαύρης εργασίας, της δουλεμπορίας και της σωματεμπορίας και τη θέσπιση μέτρων για κοινωνική ενσωμάτωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση