ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κομισιόν: Η Τουρκία πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα των κρατών-μελών της ΕΕ

Η ΕΕ υπήρξε και είναι ξεκάθαρη στο ότι αναμένουμε από την Τουρκία να συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο, ανέφερε ο Πίτερ Στάνο

Ξεκάθαρη θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα πήρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον εκπρόσωπό της Πίτερ Στάνο να υπογραμμίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί του εδάφους, της θάλασσας και του εναέριου χώρου τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες απειλές και εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έναντι της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε:

«Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των κρατών-μελών της ΕΕ με την Τουρκία, η ΕΕ υπήρξε και είναι ξεκάθαρη στο ότι αναμένουμε από την Τουρκία να συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο, να απέχει από βήματα που κλιμακώνουν, από ρητορική ή ενέργειες και να δεσμευτεί στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας, όχι το αντίθετο».

Ο κ. Στάνο υπογράμμισε επίσης ότι η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους.

«Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι κάθε ανοιχτό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ειρηνικό τρόπο, μέσω διαλόγου, καλή πίστη, πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση