ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κόμμα για τα Ζώα: Διαφωνεί με μεταφορά της γάτας «Σαβάνας» στο ζωολογικό κήπο Λεμεσού

Αναφέρει ότι οι διαδικασίες που αφορούν την ΚΑΔ 95/2021 παρακάμφθηκαν.

ΚΥΠΕ

Διαφωνεί με τον εγκλεισμό της γάτας «Σαβάνας» στον ζωολογικό κήπου Λεμεσού το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, αναφέροντας ότι οι διαδικασίες που αφορούν την ΚΑΔ 95/2021 παρακάμφθηκαν. Επιπλέον, δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη οι φυσικές και ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες του ζώου, προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν λήφθηκε υπόψη, αναφέρεται, ότι το συγκεκριμένο ζώο όλο αυτό το χρονικό διάστημα αντιμετωπιζόταν ως κατοικίδιο, δεν μπορεί να ζήσει στο φυσικό του περιβάλλον, ενώ επικαλείται πληροφορίες πως η γάτα θα βρίσκεται στο ΖΚ Λεμεσού και θα είναι προς κοινή θέα για τους επισκέπτες του.

Το Κόμμα για τα Ζώα καλεί τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος όπως ερευνήσει και δώσει οδηγίες για να διαπιστωθεί κατά πόσον με βάση τον νόμο περί ευημερίας των ζώων 46(Ι)1994 ο οποίος τροποποιήθηκε τον Μάρτιο του 2021 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και σύμφωνα με την Κ.Δ.Π (Κανονιστική Διάταξη) 95/2021, ακολουθήθηκαν ή όχι οι σωστές διαδικασίες, όπως επίσης κατά πόσον η ενέργεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών η οποία έδωσε την άδειά της για τη μεταφορά της γάτας στον ΖΚ Λεμεσού, εάν και κατά πόσον συνάδει με την εθνική νομοθεσία περί ζωολογικών κήπων 81/2002 όπου κατά την γνώμη μας παραβιάστηκαν σχετικά άρθρα.

Δηλώνει επίσης ότι θα ζητήσει από τον Υπουργό Γεωργίας όπως η αγριόγατα Σαβάνας μεταφερθεί πίσω στον κηδεμόνα με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους και τουλάχιστον καθημερινή επιθεώρηση από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Fit for 55, αλλά και για Κύπρο

Fit for 55, αλλά και για Κύπρο

Ενώ στις Βρυξέλλες προωθείται η συμπερίληψη των μεταφορών στις πρόνοιες για τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου, η ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ