ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κωνσταντίνος Ιωάννου στην «Κ» - «Η δημοτικότητα του Προέδρου θα έπρεπε να ήταν ψηλότερη»

Το DNA του ΔΗΣΥ θα μπορούσε να συνεισφέρει εποικοδομητικά στη συγκυβέρνηση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν μου κάνει κριτική, όπως δεν μου έκανε ποτέ. Τον σέβομαι, αναγνωρίζω τη δουλειά που έχει γίνει στην προηγούμενη διακυβέρνηση, και στη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ είχα την απόλυτη στήριξή του και αυτό το εκτιμώ πάρα πολύ. Όπως και την απόλυτη στήριξη έχω και από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Κανένας από τους δύο δεν προσπάθησε να μου επιβληθεί» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου. Εξηγεί ότι δήμοι με πέντε χιλιάδες κατοίκους δεν θα έχουν περαιτέρω οικονομικά ή σε επίπεδο υπηρεσιών οφέλη, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να εκφράσει άποψη αν ο λάθος σχεδιασμός της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ευθύνη της Βουλής ή της προηγούμενης κυβέρνησης, μιας και δεν ήταν παρών σε εκείνες τις συζητήσεις για να ξέρει τι διαμείφθηκε.

–Κατά πόσο ευθύνεται η παρούσα κυβέρνηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

–Εμείς από την αρχή που αναλάβαμε, εντοπίσαμε κάποια προβλήματα. Ορισμένα προσπαθήσαμε να τα αλλάξουμε από τον Ιούνιο, χωρίς να γίνει κατορθωτό. Άρα προχωρούμε με την υλοποίηση ως έχει, με στόχο ως εκτελεστική εξουσία να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή. Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν δεν είναι καινούργια, είχαν εντοπιστεί από τη μέρα που ψηφίστηκε η μεταρρύθμιση. Σίγουρα δεν είναι το ιδεατό, από την άλλη όμως είναι καλύτερο από το υφιστάμενο μοντέλο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη στην Οριάνα Παπαντωνίου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας με μια εβδομάδα δωρέαν συνδρομή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση