ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κωνσταντίνος Πετρίδης στην «Κ»: Σκέφτομαι να κατέλθω στις ευρωεκλογές

Θα έπρεπε να ασκηθεί πιο έντονη κριτική σε θέματα που η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δρα φανερά για επικοινωνιακούς λόγους, λέει ο τέως υπουργός Οικονομικών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Το σκέφτομαι να κατέλθω υποψήφιος με τον ΔΗΣΥ στις ευρωεκλογές» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο τέως υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. Τονίζει ότι θα ήθελε τον Συναγερμό πιο δυνατό στην αντιπολίτευση και να ασκεί πιο έντονη κριτική στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη. Επισημαίνει, μάλιστα, πως, όταν ο ίδιος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, του απάντησε ο ΔΗΣΥ, κάτι που, όπως λέει, αρκετός κόσμος το βρήκε παράδοξο. Σχολιάζοντας τις συναντήσεις στελεχών με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αναφέρει πως κάποια στελέχη θέλουν να δίνουν την εντύπωση ότι είναι πιο συγκυβέρνηση και από τη συγκυβέρνηση. Αξιολογώντας την κυβέρνηση, λέει πως ο κ. Χριστοδουλίδης διατυμπάνιζε ότι τάχα ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, όμως, είναι η κυβέρνηση που είχε τη μεγαλύτερη φθορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αναλύοντας το πολιτικό σκηνικό, ξεχωρίζει η αναφορά του ότι το ΔΗΚΟ προσκύνησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος το επισκιάζει. Αναφερόμενος στη δεκαετία Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης δηλώνει χαρακτηριστικά «μας έμεινε η τάτσα των διαβατηρίων» και αυτό λέει είναι το παράπονό του, διότι επισκίασε το θετικό έργο που έγινε.

–Εννέα μήνες μετά τις εκλογές πώς βλέπετε τα πράγματα στον ΔΗΣΥ;

–Ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να επανακαθορίσει τον ρόλο του στην αντιπολίτευση λίγο μετά που μέρος του ΔΗΣΥ τάχθηκε με τη συμπολίτευση. Ξέρω ότι υπάρχει θέληση για παραγωγή πολιτικής και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό.

Διαβάστε την συνέντευξη στον Αντρέα Κημήτρη στην έντυπη έκδοση της «Κ». 

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  |  Ευρώπη  |  Πρόεδρος  |   | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση