ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κόντρα Κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με φόντο τον εμβολιασμό

Τα προβλήματα στην Πύλη Εμβολιασμού ανάβουν φωτιές και στο πολιτικό σκηνικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ με αφορμή το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες με ενδεικτικό παράδειγμα την Πύλη Εμβολιασμού.

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ τονίζει ότι η υποβολή παραιτήσεων των υπευθύνων είναι μονόδρομος. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι κυβερνώντες απαιτούν από τους πολίτες να εμβολιαστούν για να δικαιούνται να κυκλοφορούν, αλλά την ίδια ώρα δεν τους δίνουν το δικαίωμα να εμβολιαστούν. Οι πολίτες πληρώνουν την ανικανότητα των κυβερνώντων, οι οποίοι ούτε μια διαδικτυακή πύλη δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Οι κυβερνώντες αντί να δίνουν μάχη με τη πανδημία, γονατίζουν την κοινωνία. Απέτυχαν να οργανώσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Άφησαν τα δημόσια νοησηλευτήρια απροετοίμαστα. Παλινωδούν σε αντιφατικά και πρόχειρα μέτρα. Καταλήγουν σε αποφάσεις παράλογες και δυσανάλογες.

Η υποβολή παραιτήσεων ή η παύση των υπευθύνων για το φιάσκο του εμβολιαστικού προγράμματος είναι μονόδρομος, καταλήγει το ΑΚΕΛ.

Απαντά το Προεδρικό

Η κυβέρνηση διά στόματος του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα στο ΑΚΕΛ ισοπεδώνει και απαξιώνει ολοκληρωτικά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, το σύστημα υγείας και οι πολίτες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Tο ΑΚΕΛ ισοπεδώνει και απαξιώνει ολοκληρωτικά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, το σύστημα υγείας και οι πολίτες. Σήμερα, από νωρίς το πρωί, είχαν έτοιμη την ανακοίνωση ισοπέδωσης, αλλά δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν να επιβεβαιωθεί η εκτίμησή τους. Έχουν διευθετηθεί σήμερα, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της πύλης, πάνω από δέκα χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό.

Ο στόχος του ΑΚΕΛ είναι απλός. Παραβλέπει τη μεγάλη εικόνα και παρουσιάζει αυτό που θα ήθελε να είναι η αλήθεια.
Η αλήθεια είναι αυτή που βλέπουν οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί, οι χιλιάδες ασθενείς που έτυχαν νοσηλείας.Η αλήθεια βρίσκεται στη σύγκριση της χώρας μας με τις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και τις πιο πετυχημένες στη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης.

Δεν αποτελεί έκπληξη για το ΑΚΕΛ ένα ακόμη πράγμα. Το γεγονός ότι, ενώ επικρίνουν τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση, δεν προτείνουν κάτι άλλο. Δεν έχουν πρόταση, έχουν άρνηση.

ΔΗΚΟ: Την προχειρότητα τωμ κυβερνώντων πληρώνουν και πάλι οι πολίτες

Την ίδια ώρα, πυρά προς την κυβέρνηση εκτοξεύει και το ΔΗΚΟ. Σε δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πανίκος Λεωνίδου σημειώνει ότι η πολυδιαφημιζόμενη πύλη εμβολιασμού μέσα από την οποία οι πολίτες μπορούν να διευθετήσουν τα ραντεβού τους, δεν είναι καθόλου λειτουργική και δεν έχει εν τέλει τις προδιαγραφές, ώστε να «αντέξει» τις πραγματικές ανάγκες.

Αυτούσια η δήλωση: 

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι οι πολίτες υπόκεινται το τελευταίο διάστημα σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία. Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, η ίδια δυστυχώς, παρουσιάζεται για ακόμα μια φορά κατώτερη των περιστάσεων.

Και αυτό διότι όπως διεφάνη, η πολυδιαφημιζόμενη πύλη εμβολιασμού μέσα από την οποία οι πολίτες μπορούν να διευθετήσουν τα ραντεβού τους, δεν είναι καθόλου λειτουργική και δεν έχει εν τέλει τις προδιαγραφές, ώστε να «αντέξει» τις πραγματικές ανάγκες.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Κύπρο κινείται με αργούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει καθημερινά ότι η πύλη έχει επιτέλους αναβαθμιστεί, για να είναι έτοιμη να δεχθεί μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Τα όσα βιώνουν όμως οι πολίτες με την ανεπάρκεια και την προχειρότητα των αρμοδίων, προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

Παράλληλα, για ακόμα μια φορά δυστυχώς, προκύπτουν πολλά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τις προδιαγραφές της Πύλης, το κόστος, αλλά και τις ευθύνες όσων αποφασίζουν για το μέλλον των πολιτών και διαχειρίζονται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.

Δεν μπορεί κανείς να παίζει με την υγεία και την υπομονή των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση