ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κόντρα Παντελίδη - Πετρίδη για το σχέδιο Ανάν

«Παραχάραξη ιστορίας», «διαστεβλώσεις» και «ειρωνείες»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε τη Δευτέρα (24/04) μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρύση Παντελίδη και του τέως Υπουργού Οικονομικων, Κωνσταντίνου Πετρίδη, με αφορμή το tweet του πρώτου για το σχέδιο Ανάν.

Συγκεκριμένα ο κ. Παντελίδης, με αφορμή την 19η επέτειο από το δημοψήφισμα, ανάρτησε μια φωτογραφία στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης στην οποία αναφέρεται το εξής: «ΟΧΙ. 24 Απριλίου 2004. Η απόφαση του 76% των Κυπρίων που διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία επέτρεψε την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απέτρεψε την υποβάθμιση της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο».

Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση του Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος έγραψε: «δικαίωμα οποιουδήποτε να είχε στηρίξει ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Αλλά η παραχάραξη της ιστορίας δεν περιποιεί τιμή! Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ (συμφωνία προσχώρησης το 2003) έγινε με χειρισμούς Κληρίδη λόγω προσδοκίας της ΕΕ για λύση με βάση το ΑΝΑΝ. Σίγουρα δεν έγινε λόγω του ΟΧΙ! Κάπου ΕΛΕΟΣ!»

Απαντώντας, ο κ. Παντελίδης είπε «δικαίωμα του κ. Πετρίδη να εκνευρίζεται και να διαστρεβλώνει το γράμμα και πνεύμα του κειμένου μου όμως η αλήθεια είναι αδιαμφισβήτητη: Αν υπερψηφιζόταν το Σχ. Ανάν, η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταργείτο (όπως και η σημαία της, την οποία χρησιμοποιεί ο κ. Πετρίδης στο tweet του)».

Ο κ. Πετρίδης επανήλθε με νέα ανάρτηση λέγοντας «Αγαπητέ Χρύση. Δεν εκνευρίζομαι έστω και με τα ψεύδη, δεν μίλησα επί της ουσίας και δεν ειρωνεύτηκα όπως εσύ. Πέστε όμως στους Βαρωσιώτες, τους Μορφίτες κλπ να βάλουν τη (δοτή) σημαία στην οποία κάνετε πολιτικές καριέρες στις κατεχόμενες περιουσίες τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση