ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κούσιος για έκθεση GRECO: Τα κόμματα παραποιούν την αλήθεια

Κάλεσε τα πολιτικά κόμματα «να μην επιχειρούν με ανακοινώσεις παραπλάνηση των πολιτών και δημιουργία διεθνώς στρεβλής εικόνας για την κατάσταση στη χώρα μας»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η έκθεση της GRECO αφορά ανεξάρτητες εξουσίες και θεσμούς και όχι την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ενώ κάλεσε πολιτικά κόμματα «να μην επιχειρούν με ανακοινώσεις παραπλάνηση των πολιτών και δημιουργία διεθνώς στρεβλής εικόνας για την κατάσταση στη χώρα μας».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση συμμόρφωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου αξιολόγησης της Επιτροπής GRECO και στις ανακοινώσεις αριθμού πολιτικών κομμάτων, για το περιεχόμενο της έκθεσης.

«Είναι επιβεβλημένο, τα πολιτικά κόμματα στις ανακοινώσεις τους να αναφέρονται στα πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις, και όχι, για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους, να παραποιούν βάναυσα την αλήθεια και να επιρρίπτουν ευθύνες αβασάνιστα και προκλητικά στην Κυβέρνηση», είπε ο Εκπρόσωπος.

Ανέγνωσε ακολούθως μέρος ανακοίνωσης ενός πολιτικού κόμματος που έλεγε ότι «οι νέες διαπιστώσεις της GRECO, αποκαλύπτουν τις βαρύτατες ευθύνες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, στη συγκάλυψη της διαφθοράς, στην κατρακύλα της χώρας μας, σε ό,τι αφορά την πάταξη της διαφθοράς’, ‘αδιαφανείς διαδικασίες, προσπάθεια, απαξίωσης ανεξάρτητων αρχών, διαπλοκή και σκάνδαλα’».

«Οι διαπιστώσεις της GRECO στη συγκεκριμένη έκθεση, όχι μόνο δεν είναι την Κυβέρνηση που αφορούν, αλλά ανεξάρτητες Αρχές και θεσμούς, αλλά και πολιτικά κόμματα μέσω των εκπροσώπων τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα οποία, λυπάμαι να σημειώσω, παραπληροφορώντας επιρρίπτουν ευθύνες στην Κυβέρνηση», είπε ο κ. Κούσιος.

Επισήμανε ακολούθως ότι η αξιολόγηση και η Έκθεση της GRECO αφορούσε ανεξάρτητες εξουσίες και θεσμούς, και αφορούσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τη Δικαστική Εξουσία και τις εισαγγελικές Αρχές, και όχι την Κυβέρνηση.

Ακόμη, ανέφερε ότι η αξιολόγηση αυτή αφορούσε το έτος 2018 και όχι την παρούσα κατάσταση. «Έκτοτε έχουν ληφθεί περαιτέρω μέτρα βελτίωσης της κατάστασης και οι συγκεκριμένες τρεις εξουσίες και Αρχές έχουν δώσει επιπρόσθετα μέτρα συμμόρφωσης που έχουν υλοποιήσει και οι τρεις Αρχές και αυτά υποβλήθηκαν το 2019 και αφορούσαν και τις 14 εκκρεμούσες Συστάσεις, κάτι που θα αξιολογηθεί τον Οκτώβριο του 2020», είπε.

Κάλεσε ακολούθως τα πολιτικά κόμματα «να μην επιχειρούν με ανακοινώσεις παραπλάνηση των πολιτών και δημιουργία διεθνώς στρεβλής εικόνας για την κατάσταση στη χώρα μας».

«Την ώρα που η Κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει παθογένειες του παρελθόντος συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην αναζωογόνηση της οικονομίας, τέτοιες παρεμβάσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, πιστεύω ότι, προκαλούν επιπλέον προβλήματα και δεν αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα και δεν αναφέρονται στην Κυβέρνηση, αλλά αναφέρονται σε άλλους θεσμούς», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υιοθετήθηκε με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο (φωτ. EPA).

Ορόσημο η Σύνοδος Κορυφής

Η έκβαση της Συνόδου, που θα λάβει χώρα στις 24-25 Σεπτεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει τις σχέσεις των δύο πλευρών «σε δύο αντίθετες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Ο κ. Καλίν εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα» θα γίνουν τα βήματα «προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις». Φωτογραφία από ΚΥΠΕ.

Μεικτά μηνύματα από Άγκυρα

Ο Ερντογάν, έκανε μεν αναφορά σε επιλογή της διπλωματίας από μέρους της Άγκυρας, απέδωσε δε στην ελληνική πλευρά «προκλήσεις ...
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ