ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κούσιος για Βαρώσι: Μαζικές προσφυγές στην επ. ακίνητης ιδιοκτησίας εγκυμονούν κινδύνους

Mια τέτοια εξέλιξη, όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά στην ουσία ενθαρρύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ενδεχόμενη καταχώρηση μαζικών προσφυγών στην επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας στις κατεχόμενες περιοχές για περιουσίες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο κ. Κούσιος είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη, όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά στην ουσία ενθαρρύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων και γενικότερα με την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

«Με απόλυτο σεβασμό στο γεγονός ότι το δικαίωμα στην περιουσία είναι ατομικό και ο καθένας δύναται ελεύθερα να λάβει αποφάσεις σε θέματα που αφορούν την περιουσία του όπως επιθυμεί, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι νομικοί Σύμβουλοι της Κυβέρνησης, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, είναι της άποψης ότι μια ενδεχόμενη καταχώρηση μαζικών προσφυγών στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας στις κατεχόμενες περιοχές για περιουσίες στην περίκλειστη περιοχή, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους, αφού, όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά στην ουσία ενθαρρύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων και γενικότερα με την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού», είπε.

Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι «στην ουσία δηλαδή, μια τέτοια εξέλιξη θα αξιοποιηθεί από τουρκικής πλευράς για προώθηση της προσέγγισης κύκλων στην Τουρκία και την τ/κ κοινότητα που απώτερο στόχο έχουν την δημιουργία τέτοιων δεδομένων στην περίκλειστη περιοχή που θα αποτελέσουν ταφόπλακα για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση