ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κούσιος για κορωνοϊό: Προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα ενόψει Πάσχα

Αναμένεται σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να ταξιδέψει αρκετός κόσμος μεταξύ άλλων και Κύπριοι φοιτητές που επιστρέφουν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κύπρος προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού, ενόψει και των εορτών του Πάσχα, οπόταν αναμένεται να υπάρξει αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα και προετοιμαζόμαστε επίσης για μέτρα τα οποία θα λάβουμε με την άφιξη ανθρώπων από χώρες οι οποίες έχουν ήδη υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων».

Ερωτηθείς σε σχέση με την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς, ο κ. Κούσιος, είπε ότι υπάρχει ανησυχία ενόψει και των εορτών του Πάσχα, καθώς αναμένεται να ταξιδέψει αρκετός κόσμος, μεταξύ άλλων και Κύπριοι φοιτητές που επιστρέφουν. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Τρίτη, θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, οι θέσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για το προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων και αναλόγως θα ληφθούν αποφάσεις.

Διευκρίνισε ότι το θέμα θα απασχολούσε τη Δευτέρα το Υπουργικό, ωστόσο η συνεδρία αναβλήθηκε λόγω της τηλεδιάσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας με αρχηγούς Κυβερνήσεων για να συζητήσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. «Τα μέτρα για τον κορωνοϊό συζητούνται συνεχώς από την Διυπουργική Επιτροπή ενώ λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις τόσο του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων, όσο και της Επιτροπής που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Υγείας από υπηρεσιακούς και εξωτερικούς συμβούλους με ειδικότητα στη νοσολογία» είπε.

Ερωτηθείς αν τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους έχουν αλλάξει, ο κ. Κούσιος είπε ότι «επί του παρόντος είμαστε στα ίδια επίπεδα, αλλά επιβάλλεται η αύξηση των μέτρων».

Φυλακτού: Εξετάζονται 35-40 δείγματα, δεν χρειάζεται πανικός

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) Λεωνίδας Φυλακτού δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση που είχε, αναμένονται τα αποτελέσματα για 35-40 δείγματα ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να έχει αυξηθεί ο αριθμός. Είπε ότι τα δείγματα προέρχονται από όλες τις πόλεις, ενώ επικοινωνούν με το Ινστιτούτο και μεμονωμένα άτομα.

Λόγω των αυστηρών μέτρων που ορθώς λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας, η ροή δειγμάτων προς το ΙΝΓΚ είναι συνεχής, συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται. «Είναι αναμενόμενο να υπάρχει αυξημένη ροή» χωρίς αυτό να σημαίνει πως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, επιβεβαιώνεται κάποιο κρούσμα, ανέφερε ο κ. Φυλακτού, ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να εστιάζουμε σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Εξάλλου, ανέφερε ότι το ΙΝΓΚ δεν ανακοινώνει αποτελέσματα, αλλά αποτελεί μέρος της αλυσίδας των μέτρων που έχουν παρθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το Ινστιτούτο ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας για τα επιστημονικά αποτελέσματα, τα οποίο με τη σειρά του προβαίνει σε ανακοινώσεις, σημείωσε. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Φυλακτού, το Ινστιτούτο έχει την ικανότητα και το επιστημονικό προσωπικό να ανταποκριθεί στον φόρτο εργασίας, με τον μέσο όρο της εξέτασης κάθε δείγματος να ανέρχεται σε περίπου 4 ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ