ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κούσιος: Μεγάλο κοινωνικό επίτευγμα η θέσπιση του κατώτατου

Η θέσπιση του κατώτατου κατατάσσει την Κύπρο στον κατάλογο των προηγμένων χωρών

ΚΥΠΕ

Ως ένα μεγάλο κοινωνικό επίτευγμα χαρακτήρισε την θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος.

Μιλώντας στην εκδήλωση μνήμης του πρώην Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μίκη Σπαρσή, είπε ότι η θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού «έγινε κατορθωτή μετά από μακρύ, αλλά παραγωγικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και στην ισχυρή θέληση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εφαρμογή ενός θεσμού που ενισχύει την προσπάθεια για κοινωνική δικαιοσύνη και κατατάσσει τη χώρα μας στον κατάλογο των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών».

«Αν ήταν σήμερα ανάμεσά μας ο Μίκης Σπαρσής είναι βέβαιο ότι η συγκροτημένη και σε βάθος σκέψη του θα υποδείκνυε σε όλους μας ότι η θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού ήταν επιβεβλημένη. Θα εξηγούσε επίσης πως οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορούν, μέσα από θεσμικές διαδικασίες και στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, να παρακολουθούν και να αναπροσαρμόζουν εξελικτικά τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό, ο οποίος, κατά γενική ομολογία, παρέχει ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας σε σχέση με τις απολαβές δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων», πρόσθεσε.

Εξέφρασε εκ μέρους της Πολιτείας και του συνόλου του κυπριακού λαού ευγνωμοσύνη για τη μακροχρόνια και ανεκτίμητη προσφορά του Μίκη Σπαρσή, «ενός άξιου συμπολίτη μας, που υπηρέτησε άοκνα, με ανιδιοτέλεια και ακεραιότητα τη δημόσια υπηρεσία και την Κύπρο μας».

Ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι ο Μίκης Σπαρσής «χωρίς αμφιβολία, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Κυπριακό Δημόσιο και στην πατρίδα μας γενικότερα και που δικαίως κέρδισε την εκτίμηση, την αναγνώριση και τον σεβασμό όλων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση