ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κούσιος προς ΔΗΚΟ: Αρχές Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί πέραν του 60% του πληθυσμού

Η απάντηση της κυβέρνησης που συνοδεύεται από πίνακα με στοιχεία

ΚΥΠΕ

Μέχρι τις 6 Απριλίου είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, πέραν του 25% του πληθυσμού της χώρας μας και στις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα, θα έχει εμβολιαστεί πέραν του 60% και όλοι όσοι είναι άνω των 45 ετών, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή του απάντηση στο ΔΗΚΟ για την πανδημία.

Ο κ. Κούσιος σημειώνει πως πραγματικά προκαλεί απορία και έκπληξη και διερωτάται κανείς σε ποια στοιχεία και κριτήρια το ΔΗΚΟ στηρίζει τον ανυπόστατο και προσβλητικό για όλο τον ιατρικό και παραϊατρικo κόσμο της χώρας μας, ισχυρισμό.

"Σε μία πανδημία το πρώτο και μεγαλύτερο κριτήριο επιτυχίας είναι το να σώζονται ζωές. Με τη σωστή διαχείριση της πανδημίας από πλευράς Κυβέρνησης, η χώρα μας είναι η δεύτερη με τους καλύτερους δείκτες σε ολόκληρη την Ευρώπη", αναφέρει.

Επίσης, επισημαίνει πως σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η χώρα μας έχει το 4ο χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από τον ιό. Αυτό σημαίνει πως η περίθαλψη, που τυγχάνουν οι άνθρωποι, που μολύνονται είναι πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου, προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Κύπρου και πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού, ελέγχεται κάθε εβδομάδα με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός μάς επιτρέπει να εντοπίζουμε έγκαιρα τις εστίες μόλυνσης, να τις απομονώνουμε και να κλιμακώνουμε ή να αποκλιμακώνουμε ανάλογα τα μέτρα που λαμβάνουμε, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Προσθέτει πως "κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για έξοδο από την κρίση, χωρίς να έχουμε φτάσει στην επιθυμητή εμβολιαστική κάλυψη. Και είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνουμε πως παρά τα προβλήματα σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο καταφέρνουμε να διατηρούμε υψηλούς ρυθμούς εμβολιασμών".

"Την ώρα που παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη πανδημία, το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες είναι να τους κρύβουμε την αλήθεια και να τους αποκλείουμε την ελπίδα", σημειώνει ο Εκπρόσωπος.

Στη δήλωσή του επισυνάπτονται σε πίνακα τα στοιχεία που απαντούν στους ισχυρισμούς και αφορούν τις περιπτώσεις Covid19, τους θανάτους, τις διαγνωστικές εξετάσεις, το ποσοστό θετικότητας και τους εμβολιασμούς.

Ο σχετικός πίνακας:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση