ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πενταμερή ο Δήμος Κερύνειας

Με σχετική ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι μόνη λύση η αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας

ΚΥΠΕ

Η άτυπη πενταμερής διάσκεψη ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την πορεία του Κυπριακού, "εξαιτίας της συστηματικής προσπάθειας της Τουρκίας για υποβάθμιση της διεθνούς νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της αναβάθμισης του ρόλου των εγγυητριών δυνάμεων και της εκκωφαντικής απουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης", αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Κερύνειας.

«Δε θα αποδεχθούμε καμία διχοτομική λύση που θα αφήνει την πόλη μας αλλά και ολόκληρη την κατεχόμενη γη μας στα χέρια του τουρκικού ιμπεριαλισμού»

Επαναλαμβάνει ότι το Κυπριακό είναι συνυφασμένο με τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, αλλά και τη δυνατότητά μας να ζήσουμε ελεύθεροι σε συνθήκες ασφάλειας, με ιστορική συνείδηση και ταυτότητα. "Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμία διχοτομική λύση που θα αφήνει την πόλη μας αλλά και ολόκληρη την κατεχόμενη γη μας στα χέρια του τουρκικού ιμπεριαλισμού. Μοναδική λύση για εμάς είναι η αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και η χωρίς διακρίσεις επιστροφή και του τελευταίου Κερυνειώτη στα σπίτια και στις περιουσίες του", αναφέρει.

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται επίσης ότι οι θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν τα νομικά όπλα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διεκδίκηση ενός κράτους απόλυτα δημοκρατικού, πλήρως απαλλαγμένου από στρατεύματα κατοχής, χωρίς εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών, χωρίς την παρουσία εποίκων και με αναφαίρετο το δικαίωμα επιστροφής όλων των νόμιμων κατοίκων του στις πατρογονικές τους εστίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση