ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυβ. Εκπρόσωπος: Γενικά και αόριστα το ΑΚΕΛ κατηγορεί την Κυβέρνηση

Η δήλωση του Κ. Κούσιου με φόντο το ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί «γενικά, αόριστα και ατεκμηρίωτα» την Κυβέρνηση για διαπλοκή και διαφθορά, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας ότι «η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη για αυτούς που με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους οδηγούν το κράτος και την οικονομία σε περιπέτειες».

Σε γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ, ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι «το ΑΚΕΛ της οικονομικής καταστροφής και της πτώχευσης του κράτους, το ΑΚΕΛ του Μαρί, το ΑΚΕΛ της Δρομολαξιάς, το ΑΚΕΛ που πρωταγωνιστούσε στο βίντεο του Al Jazeera, επιμένει να κατηγορεί την Κυβέρνηση γενικά, αόριστα και ατεκμηρίωτα για διαπλοκή και διαφθορά».

«Ηθελημένα ξεχνά το ΑΚΕΛ ότι το ΚΕΠ χρησιμοποιήθηκε από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για να αντιμετωπίσει τα ολέθρια αποτελέσματα στα οποία οδήγησε τη χώρα η διακυβέρνηση του, δηλαδή, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ποσοστού ανεργίας σε πέραν του 16%, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, την οικονομία στην κατηγορία «σκουπίδια» και τελικά στην Τρόικα και το Μνημόνιο», σημειώνει ο κ. Κούσιος.

Αναφέρει ότι «θέλει, επίσης, σκόπιμα να αγνοεί το ΑΚΕΛ ότι έγιναν έρευνες από ανεξάρτητους θεσμούς και Αρχές και ουδέποτε αποδείχθηκε οτιδήποτε είτε κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας είτε κατά της Κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «ξεχνά, επίσης, ότι έχουν καταδικαστεί για διαφθορά με αποφάσεις δικαστηρίου στελέχη του».

«Δεν θα διαφωνήσουμε ότι υπήρξε, δυστυχώς, κατάχρηση και εκμετάλλευση του Προγράμματος από επιτήδειους. Όμως, οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά γεγονότα. Άλλο είναι η κοινή διαπίστωση για τις αδυναμίες του Προγράμματος και άλλο είναι η διαστρέβλωση γεγονότων και η απόδοση διαπλοκής στην Κυβέρνηση», σημειώνει ο κ. Κούσιος.

Προσθέτει ότι «με εισήγηση της Κυβέρνησης, η οποία δεν έχει τίποτα να κρύψει, έχει διοριστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα ερευνητική επιτροπή που αποτελείται από τέσσερεις ανεξάρτητους αξιωματούχους, εγνωσμένου κύρους και αξιοπιστίας».

«Αφορά μια οιονεί δικαστική διαδικασία που θα ρίξει άπλετο φως και θα διαπιστώσει εάν υπάρχουν παρατυπίες και αδικήματα, από το ξεκίνημα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος το 2007 μέχρι σήμερα, χωρίς καμιά εξαίρεση. Ας έχουν την υπομονή να αναμένουν τα αποτελέσματα», επισημαίνει ο κ. Κούσιος.

Σημειώνει ότι «η χώρα και ο λαός βρίσκονται σε πόλεμο με την πανδημία του κορωνοϊού και τις δυσμενέστατες επιπτώσεις στην οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τα βαλάντια των νοικοκυριών».

«Αυτή την ώρα, οι πολίτες παρακολουθούν με αγωνία το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ να ξανασυστήνουν τη συμμαχία του 2007-2013, με πρώτο θύμα τον προϋπολογισμό του κράτους και την κοινωνία. Η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη για αυτούς που με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους οδηγούν το κράτος και την οικονομία σε περιπέτειες», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση