ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυβέρνηση: Απαντά στο ΑΚΕΛ για τα περί ασέβειας στους αγωνιστές της Αντίστασης

«Πραγματική ασέβεια συνιστά η χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων έγερση από το ΑΚΕΛ ανύπαρκτου θέματος»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυβέρνση απαντά στις κατηγορίες του ΑΚΕΛ για τα περί ασέβειας στους αγωνιστές της Αντίστασης. Όπως αναφέρει, «πραγματική ασέβεια συνιστά η χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων έγερση από το ΑΚΕΛ ανύπαρκτου θέματος». Υπενθυμίζεται ότι το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν εκφώνησαν επιμνημόσυνους λόγους στα μνημόσυνα των ηρώων της Δημοκρατικής Αντίστασης ενώ στην Πάφο ο Υπουργός Παιδείας δεν παρέστη καν για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση. Το δε ΡΙΚ, δεν βρήκε ούτε ένα δευτερόλεπτο στα χθεσινά του δελτία για τα μνημόσυνα των ηρώων της Αντίστασης στο πραξικόπημα». 

Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης

Σε απάντηση των απαράδεκτων ισχυρισμών του ΑΚΕΛ για δήθεν ασέβεια της Κυβέρνησης προς τους αγωνιστές της Αντίστασης και προασπιστές της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:

Πραγματική ασέβεια συνιστά η χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων έγερση από το ΑΚΕΛ ανύπαρκτου θέματος.

Έπρεπε και πρέπει να γνωρίζουν πως οι ομιλητές και το πρόγραμμα των κατ’ επαρχίαν εκδηλώσεων διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεννόηση με τις τοπικές και εκκλησιαστικές Aρχές.

Συνεπώς οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι. Είναι εξάλλου καλά γνωστό πως για δεκαετίες οι εκάστοτε Kυβερνήσεις τιμούν τη μνήμη των Αντιστασιακών και των πεσόντων κατά την εισβολή στην κορυφαία εκδήλωση που διοργανώνεται στις 20 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δεύτερο, ο σεβασμός της Κυβέρνησης προς τους αγωνιστές της Δημοκρατίας επιμαρτυρείται και με σωρεία δράσεων που για δεκαετίες ήταν αίτημα των Αντιστασιακών και που μόνο η παρούσα Kυβέρνηση ικανοποίησε.

Να επισημανθεί, μεταξύ άλλων, η ανέγερση του Μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας στο πάρκο δίπλα από το Προεδρικό Μέγαρο. Επιπρόσθετα, επί της διακυβέρνησης Αναστασιάδη διενεργήθηκαν εκταφές για τους πεσόντες Αντιστασιακούς οι οποίες έδωσαν την ικανότητα στις οικογένειες να προχωρήσουν σε αξιοπρεπή ταφή των αγαπημένων τους προσώπων.

Η Κυβέρνηση σημειώνει, επίσης, ότι παραχωρεί ετήσια χορηγία στον Σύνδεσμο Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας, για κάλυψη λειτουργικών τους εξόδων.

Η ανακοίνωση ΑΚΕΛ

Για πρώτη φορά, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν εκφώνησαν επιμνημόσυνους λόγους στα μνημόσυνα των ηρώων της Δημοκρατικής Αντίστασης ενώ στην Πάφο ο Υπουργός Παιδείας δεν παρέστη καν για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση. Το δε ΡΙΚ, δεν βρήκε ούτε ένα δευτερόλεπτο στα χθεσινά του δελτία για τα μνημόσυνα των ηρώων της Αντίστασης στο πραξικόπημα.

Με αυτή τους την επιλογή, οι κυβερνώντες και το ΡΙΚ ασεβούν προκλητικά σε βάρος της Ιστορίας της Κύπρου, σε βάρος των ηρωομαρτύρων της Αντίστασης, σε βάρος της ίδιας της πατρίδας και του λαού μας. Βέβαια, και οι πέτρες σε αυτό τον τόπο γνωρίζουν γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Η ηγεσία του Συναγερμού θέλει να υποβαθμίσει την Αντίσταση στο πραξικόπημα, νομίζοντας ότι έτσι θα σβήσει το μέγεθος της προδοσίας σε βάρος του λαού μας. Ματαιοπονούν. Ο κυπριακός λαός πλήρωσε με αίμα και προσφυγιά το έγκλημα του 1974. Γι’ αυτό και γνωρίζει καλύτερα από όλους ποιοι είναι οι προδότες και ποιοι είναι οι ήρωες σε αυτό τον τόπο. Γι’ αυτό τιμά με σεβασμό τη θυσία των αντιστασιακών.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση του Συναγερμού καθώς και τη διοίκηση και διεύθυνση του ΡΙΚ να απολογηθούν στον κυπριακό λαό για τη χθεσινή προσβολή προς τους υπερασπιστές της δημοκρατίας και της νομιμότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ένα γέρημο και παττισμένο κομμουνιστικό κόμμα, διαμαρτύρεται! Έ, και??

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση