ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για τα διαβατήρια

Νέα πολιτική κόντρα με αφορμή την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ με αφορμή την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της η Κυβέρνηση σήκωσε το γάντι και απάντησε στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κύριος Μάριος Πελεκάνος στην δήλωση του αναφέρει ότι το, «το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι μπορεί να αξιοποιήσει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για ένα θέμα που έχει συζητηθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, με την κορύφωσή του μάλιστα να συμβαίνει πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2021, τα αποτελέσματα των οποίων είναι καλά γνωστά». Απαντώντας το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «είτε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καταπονημένος από την εσπευσμένη μελέτη της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, δεν αντιλαμβάνεται την έκταση της θεσμικής διαπλοκής και της πολιτικής διαφθοράς της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, είτε στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις καταφεύγει σε λόγια του αέρα, άνευ ουσίας και άνευ περιεχομένου». 

Η ανακοίνωση ΚΕ

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο ΑΚΕΛ πως οι αποκαλύψεις του Al Jazeera δεν αφορούσαν μέλη της Κυβέρνησης ή του κυβερνώντος κόμματος, αλλά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Βουλευτή του ΑΚΕΛ.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό στην έκθεση για απώλεια εσόδων από την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα πρώτα 200 τετραγωνικά μέτρα, πρόκειται για υλοποίηση από πλευράς της Κυβέρνησης της σχεδόν ομόφωνης, συμπεριλαμβανομένου των θετικών ψήφων του ΑΚΕΛ, απόφασης που έλαβε το 2016 η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Συνιστούμε στο ΑΚΕΛ να αναμένει μέχρι αύριο, όταν θα δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης στην Επιτροπή Ελέγχου όσο και μετά το πέρας αυτής.

Η απάντηση ΑΚΕΛ

Είτε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καταπονημένος από την εσπευσμένη μελέτη της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, δεν αντιλαμβάνεται την έκταση της θεσμικής διαπλοκής και της πολιτικής διαφθοράς της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, είτε στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις καταφεύγει σε λόγια του αέρα, άνευ ουσίας και άνευ περιεχομένου. Ίσως να ισχύουν και τα δύο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ