ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυβέρνηση: Πρωτοφανής η λογική του ΑΚΕΛ να επιρρίπτει προκαταβολικά ευθύνες

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την στάση του ΑΚΕΛ να καταλογίζει προκαταβολικά ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ενδεχόμενο αδιέξοδο της επερχόμενης άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό και σημειώνει την στάση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ ας την κρίνει ο λαός.

«Δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική που επέλεξε το ΑΚΕΛ και ο ΓΓ του, να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης, την ώρα μάλιστα που ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διαπιστώνει τις απαράδεκτες αξιώσεις της τουρκικής πλευράς», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή απάντησή του σε δηλώσεις που έγιναν νωρίτερα από τον ηγέτη του ΑΚΕΛ.

«Ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο, με πρωτοφανή λογική, καταλογίζει προκαταβολικά ευθύνες για ενδεχόμενο αδιέξοδο, να μην κάνει πίσω από θέσεις αρχής αλλά να δείξει ευελιξία», σημειώνει ο κ. Κούσιος και καταλήγει λέγοντας «ας κρίνει ο λαός τη στάση αυτή της ηγεσίας του ΑΚΕΛ λίγες μόνο μέρες πριν την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης».

Οι δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού

Ανησυχίες τόσο τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις για λύση δύο κρατών όσο και τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιχειρεί να αντιμετωπίσει την τουρκική αδιαλλαξία, εξέφρασε ενόψει της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των θέσεων του ΑΚΕΛ για την παιδεία, ο κ. Κυπριανού είπε πως οι απαράδεκτες αξιώσεις για λύση δύο κρατών και συνομοσπονδίας δεν μπορούν παρά να ανησυχούν τον κάθε λογικά σκεπτόμενο Κύπριο και να τις απορρίπτει βέβαια.

«Την ίδια στιγμή δεν σας κρύβω ότι ανησυχούμε πάρα πολύ από τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Αναστασιάδης επιχειρεί να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία», πρόσθεσε, εκφράζοντας ωστόσο φόβους ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ακόμα μία φορά επιχειρεί να παίξει το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών κάτι που δοκίμασε να παίξει στο Κραν Μοντανά, κατά την άποψή μας, με αποτέλεσμα η Τουρκία να απενοχοποιηθεί από τα ΗΕ αλλά και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα και να επιρριφθούν ευθύνες εις τη δική μας την πλευρά με την τοποθέτηση στην έκθεση του ΓΓ ότι διαπίστωσε ότι δεν είχαμε την πολιτική βούληση να πάμε μέχρι τέλους».

Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «θα πρέπει να εμμένει σε θέσεις αρχής αλλά την ίδια την στιγμή να δείξει μεγάλη ευελιξία στα ζητήματα τακτικής τους να θέσει υπό όρους προτάσεις, οι οποίες εάν και εφόσον υλοποιηθούν θα ανοίξουν το δρόμο για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις».

«Εάν η τουρκική πλευρά δεν ανταποκριθεί θετικά, τότε θα παραμείνει εκτεθειμένη στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας και δεν θα μπορεί να προωθήσει τους σχεδιασμούς της σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε, εκφράζοντας ταυτόχρονα λύπη διότι δεν έχει λάβει τις απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας επί της ολοκληρωμένης πρότασης, όπως είπε, την οποία απέστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη από 8 Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε εκ νέου την απαίτηση προς την Κυβέρνηση και τη Νομική Υπηρεσία όπως κινηθεί η διαδικασία για την εξακρίβωση των υπαίτιων για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

«Έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό ότι θα επαναλαμβάνουμε καθημερινά την απαίτηση να κινηθεί ταχύτατα η διαδικασία σε ότι αφορά τους υπαίτιους για την κατάρρευση του συνεργατισμού και το ξεπούλημα του μάλιστα με μεγάλο κόστος στον ιδιωτικό τομέα. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και από την Νομική Υπηρεσία να μας πουν τι ενέργειες κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ