ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα κόντρα Κυβέρνησης - ΔΗΚΟ για τα διαβατήρια

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

Newsroom K

Θα ήταν πιο φρόνιμο εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ανέμενε τη δημοσίευση του πορίσματος της Επιτροπής προτού εξαπολύσει μύδρους κατά της Κυβέρνησης. Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και το δικηγορικό του Γραφείο οι οποίοι είχαν ενεργό ανάμιξη σε αιτήσεις για παροχή υπηκοότητας στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), διαφημίζοντας, μάλιστα, μέχρι τουλάχιστον το 2015, ότι στέλεχος του δικηγορικού Γραφείου ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, εξαπολύουν σήμερα μύδρους κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ξέχασε ότι μέσω συνεργατών του το δικηγορικό του Γραφείο διαφήμιζε τις υπηρεσίες που προσέφεραν, τονίζοντας, μάλιστα, ότι μπορούσαν να εξασφαλίσουν κυπριακή υπηκοότητα για πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που προβλέπονταν από το ΚΕΠ. Γνώριζε φυσικά ότι όποιος επένδυε στην Κύπρο θα μπορούσε και η υπόλοιπη οικογένεια του, σύζυγος και τέκνα, να λάβουν την υπηκοότητα, γεγονός που επισημαίνεται στο ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου και είναι το αντικείμενο συζήτησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος διατείνετο ότι αποχώρησε από το δικηγορικό Γραφείο που φέρει το όνομα του πατέρα του, από το 2011 δήλωνε έσοδα από το Γραφείο σε μεταγενέστερα χρόνια και ουδέποτε εξήγησε σε ποιον μεταβίβασε τις μετοχές του.
Είναι δε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος που με επίσημες προτάσεις που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και που έδωσε στη δημοσιότητα στην αρχή της πανδημίας, εισηγείτο την ταχύτερη εξέταση 700 αιτήσεων για πολιτογραφήσεις ως μέτρο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχουν τίποτα να κρύψουν για το ΚΕΠ, εξ ου και εισηγήθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας τον διορισμό ανεξάρτητης Ερευνητικής Επιτροπής, για να διερευνήσει όλες τις πτυχές του ΚΕΠ, κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε ενστάσεις και κατηγορούσε τόσο την Κυβέρνηση όσο και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.
Να υπενθυμίσουμε ακόμη στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι ο ίδιος και το κόμμα του λοιδορούσαν και υποτιμούσαν τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής, σε βαθμό που άφηναν υπονοούμενα, τόσο για την εντιμότητα τους όσο και για την καταλληλότητα τους όταν διορίζονταν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Θα ήταν πιο φρόνιμο εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ανέμενε τη δημοσίευση του πορίσματος της Επιτροπής προτού εξαπολύσει μύδρους κατά της Κυβέρνησης.

ΔΗΚΟ: Να δημοσιοποιηθεί άμεσα το ενδιάμεσο πόρισμα 

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος είχε τονίσει την ανάγκη για άμεση δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με το ενδιάμεσο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής Νικολάτου, προκύπτει μείζον θεσμικό θέμα για τον Γενικό Εισαγγελέα.
Με βάση τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Νικολάτου για τα μέχρι στιγμής ευρήματα, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας φαίνεται να συμμετείχαν σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο που εξέδωσε εκατοντάδες παράνομες πολιτογραφήσεις.
Άρα ενδεχομένως να προκύπτουν και για αυτούς διοικητικές, πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Συνεπώς εγείρεται σοβαρό ζήτημα ασυμβίβαστου και σύγκρουσης συμφερόντων.

Επομένως ΔΕΝ μπορεί ο Γ. Εισαγγελέας να αξιολογήσει το πόρισμα και να αποφασίσει αν αυτό μπορεί να δημοσιοποιηθεί ή όχι.
Οι αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας επιβάλλουν την άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επανήλθε με νέες δηλώσεις:

Αντί να απολογηθεί η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ στον κυπριακό λαό για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κυπριακής δημοκρατίας, για ένα σκάνδαλο που έχει κάνει τη χώρα μας ρεζίλι διεθνώς, ζητά και τα ρέστα.

Φαίνεται να αγνοεί ο κ. Κούσιος μια σημαντική διαφορά που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη.

Η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ είχε στα χέρια της γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας από τον Ιούλιο του 2015 που τους προειδοποιούσε πως

• οι πολιτογραφήσεις διευθυντών που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και
• συγγενών επενδυτών ήταν παράνομες.

Άρα,
• όταν ο κ. Αναστασιάδης έπαιρνε δωρεάν το ιδιωτικό τζετ και πήγαινε διακοπές στις Σεϋχέλλες,
• όταν το Υπουργικό Συμβούλιο εξέδιδε τις πολιτογραφήσεις της Μαρίνας της Αγίας Νάπας για τους συνεργάτες του γαμπρού του και τους πελάτες του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης»,

ήξερε πως παρανομούσε και όμως δεν τον ενδιέφερε.

Πλέον επιβεβαιώνεται με το ενδιάμεσο πόρισμα της επιτροπής Νικολάτου, πως έχουμε την πλέον διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη διακυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση