ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυπριακό και διμερή ζητήματα συζήτησαν Πρόεδρος Βουλής και Πρέσβης Αρμενίας

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση αρχών της Αρμενίας στο κυπριακό πρόβλημα

ΚΥΠΕ

Τη θέση αρχών της χώρας του υπέρ της επίτευξης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με τα περί Κύπρου Ψηφίσματα του ΟΗΕ, επαναβεβαίωσε στην Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, Tigran Mkrtchyan, σε συνάντησή τους την Τετάρτη στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, «κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν εκατέρωθεν οι άριστες σχέσεις Κύπρου και Αρμενίας, καθώς και οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αλληλεγγύη και αμοιβαία στήριξη στα μείζονα ζητήματα της κάθε χώρας».

Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων «για τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και δη των Κοινοβουλίων τους, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών».

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση αρχών της Αρμενίας στο κυπριακό πρόβλημα και τη διαχρονική στήριξη στις προσπάθειες της πλευράς μας για εξεύρεση λύσης.

Επαναλαμβάνοντας την προσήλωση της πλευράς μας στην επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η κ. Δημητρίου εξέφρασε την ελπίδα πως οι προσπάθειες της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα οδηγήσουν σύντομα στην επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε επίσης στον Αρμένιο πρέσβη «την αμέριστη συμπαράσταση της Κύπρου στις προσπάθειες της Αρμενίας να διαφυλάξει την εθνική της κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Αρμενικού λαού».

Σημείωσε ότι «η Κύπρος είναι σε θέση να κατανοήσει πλήρως τις δοκιμασίες του Αρμενικού λαού, ως εκ της δικής της οδυνηρής εμπειρίας της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος του εδάφους της από την Τουρκία».

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη «για κοινές δράσεις και συντονισμό κινήσεων μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας για προώθηση των εθνικών θεμάτων της κάθε χώρας, συμπεριλαμβανόμενών ανθρωπιστικών θεμάτων όπως αυτό των αγνοουμένων».

Ο Πρέσβης της Αρμενίας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τη διαχρονική αλληλεγγύη και στήριξη της Κύπρου προς την Αρμενία και τον λαό της και επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της χώρας του υπέρ της επίτευξης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με τα περί Κύπρου Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Σημείωσε εξάλλου την προσήλωση της χώρας του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αρμενίας.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιπρόσωπος της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Βαρτκές Μαχτεσιάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση