ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυπριακό και Παλαιστινιακό στην ατζέντα των συνομιλιών Αναστασιάδη - Αμπάς

Ο Πρόεδρος θα ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τερματισμό της τουρκικής κατοχής, τις τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο και στην ΑΟΖ

ΚΥΠΕ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 14 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, με το Κυπριακό, το παλαιστινιακό ζήτημα, τις διμερείς σχέσεις και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος να βρίσκονται στην ατζέντα των συνομιλιών του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για την επίσκεψη του κ. Αμπάς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια των διμερών διαβουλεύσεων που θα έχει με τον κ. Αμπάς, θα επαναλάβει ότι η Κύπρος παραμένει σταθερός υποστηρικτής της λύσης του παλαιστινιακού ζητήματος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε πως όσον αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τερματισμό της τουρκικής κατοχής, τις τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την εξεύρεση λύσης, η οποία θα εδράζεται στα όσα προβλέπονται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου και στα όσα προβλέπει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας, ο κ. Πελεκάνος είπε πως θα επαναληφθεί η δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας να εργαστεί για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρου με το κράτος της Παλαιστίνης, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε πολυμερές - κυρίως σε ότι αφορά την τριμερή συνεργασία της Κύπρου μαζί με την Ελλάδα – για επίτευξη συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε ζητήματα και τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση