ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Kύπριοι Βουλευτές στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου

Την τελετή έναρξης των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Ουγκάντας, Yoweri Museveni

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι Βουλευτές Ελένη Μαύρου και Χρίστος Ορφανίδης συμμετέχουν στις εργασίες της 64ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA),  που άρχισαν την Πέμπτη στην Καμπάλα της Ουγκάντας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στη Διάσκεψη, μετέχουν πέραν των 500 συνέδρων, από τα 53 κοινοβούλια - μέλη του Συνδέσμου. Την τελετή έναρξης των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Ουγκάντας, Yoweri Museveni.
 
Πριν την έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε συνεδρία των Γυναικών - Βουλευτών της Κοινοπολιτείας, στην οποία συμμετείχε η κ. Μαύρου.
 
Την Παρασκευή (27/9) , όπως και το απόγευμα της Πέμπτης, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας μετέχουν σε θεματικά εργαστήρια που αφορούν την προσαρμογή, εμπλοκή και εξέλιξη των Κοινοβουλίων στην Κοινοπολιτεία, την κλιματική αλλαγή, την ανεργία στους νέους, τις τεχνολογικές εξελίξεις σε σχέση με τη νομοθετική εργασία και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων για τα Κοινοβούλια.  Συζητείται επίσης η διάκριση των εξουσιών σε σχέση με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.
 
Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε εξάλλου η συνάντηση της Περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου, στην οποία ανήκει η Κύπρος.  Στη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις κυρίως για τις εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση