ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύνοδος της Ένωσης των Συνηγόρων της Μεσογείου: Ομιλήτρια - εισηγήτρια η Επ. Διοικήσεως

Ολοκληρώθηκαν στο Ναύπλιο οι εργασίες της 11ης Συνόδου και της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης των Συνηγόρων της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen - AOM).

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκαν στο Ναύπλιο οι εργασίες της 11ης Συνόδου και της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης των Συνηγόρων της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen - AOM) με κύρια ομιλήτρια την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη. 

Η Επίτροπος Διοικήσεως ανέπτυξε στην εισηγητική της ομιλία το θέμα : «οι ενεργειακές πηγές της μεσογείου βιωσιμότητα και δίκαιη λύση».

Κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου, υιοθετήθηκε η Διακήρυξη του Ναυπλίου, ψηφίστηκε η νέα Χάρτα του AOM, έγινε έλεγχος των πεπραγμένων και αποφασίστηκε η διεξαγωγή νέων εκλογών για το Εκτελεστικό και Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟΜ με την λήξη της παρούσας θητείας των μελών τους το 2022.

Περαιτέρω, ο ΑΟΜ υποδέχτηκε τα νέα μέλη του, την Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ομοσπονδίας της Ρωσίας και την Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ουκρανίας και κηρύχθηκε η λήξη της Συνόδου.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ομολόγους της, καθώς και να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επίσης παρεβρέθηκε στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου.

Η Σύνοδος διοργανώνεται υπό την προεδρία του Έλληνα Συνήγορου του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη, με θέμα την κλιματική αλλαγή. 

Τίτλος του Συνεδρίου ήταν η «Μεσόγειος: από τη Θάλασσα που μας χωρίζει, στη Θάλασσα που μας ενώνει» και η Επίτροπος συμμετείχε ως ομιλητής/εισηγήτρια με θέμα: "Οι ενεργειακές πηγές της Μεσογείου: βιωσιμότητα και δίκαιη χρήση”.

Επισημαίνεται ότι ο AOM ιδρύθηκε το 2008 και απαρτίζεται από τους Επιτρόπους Διοικήσεως/Διαμεσολαβητές ή από αντίστοιχους θεσμούς της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και η Επίτροπος αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση