ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λαβρόφ: Προσηλωμένη στη λύση του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων ΟΗΕ η Ρωσία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Τη θέση αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι η Μόσχα «παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας λύσης του Κυπριακού που να συνάδει απόλυτα με τα ψηφίσματα των ΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας» επανέλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, σε συνάντησή τους στην έδρα των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις και να του εκφράσω θερμές ευχαριστίες για τη στάση που βεβαίως η Ρωσία έχει τηρήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά τα πρόσφατα γεγονότα της παραβίασης του στάτους κβο της Αμμοχώστου από την Τουρκία».
 
Πρόσθεσε ότι είχε επίσης την ευκαιρία να μεταφέρει «τις θέσεις και την εμμονή μας στη συνέχιση του διαλόγου για εξεύρεση μιας λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση πάντα των ψηφισμάτων των ΗΕ».
 
Ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε τη δική τους θέση αρχής, «ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας λύσης που να συνάδει απόλυτα με τα ψηφίσματα των ΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση