ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:34
 

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

Δεν συνδέονται σύμφωνα με τον υπουργό το κοίτασμα με την θεσμοθετημένη διαδικασία με το Ισραήλ

Newsroom K

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη» προχωρά κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί, ενώ σε ό,τι αφορά την ειδική συμφωνία με το Ισραήλ υπάρχει μια θεσμοθετημένη διαδικασία η οποία και ακολουθείται εδώ και καιρό και θα συνεχίσει να ακολουθείται είπε το βράδυ της Δευτέρας (09/12) ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», ο Υπουργός Ενέργειας ερωτηθείς για τη θέση της Κυβέρνησης μετά τα δημοσιεύματα και την ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο, είπε ότι «καταρχάς αυτό που αναφέρεται τώρα, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Κύπρο, είναι η θέση της ισραηλινής πλευράς όπως αποτυπώνεται στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται εδώ και κάποιο καιρό.

Από τη δική μας πλευρά θέλω να αναφέρω, πρώτον, ότι η ανάπτυξη του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’ προχωρά κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί, δεύτερο, σε ό,τι αφορά την ειδική συμφωνία με το Ισραήλ υπάρχει μια θεσμοθετημένη διαδικασία η οποία και ακολουθείται εδώ και κάποιο καιρό και θα συνεχίσει να ακολουθείται.

Αλλά το πιο σημαντικό που θέλω να τονίσω είναι ότι τα δύο αυτά πράγματα, δηλαδή η ανάπτυξη του ‘Αφροδίτη’ και η θεσμοθετημένη διαδικασία για ειδική συμφωνία δεν συνδέονται σε ό,τι αφορά την κυπριακή πλευρά».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια επιπλοκή σε ό,τι αφορά τις εταιρείες, ο κ. Υπουργός είπε ότι «σε ό,τι αφορά τις εταιρείες, το θέμα αυτής της ειδικής συμφωνίας ήταν γνωστό εδώ και καιρό και όμως θα προχωρήσει στο να συνάψουμε τις συμφωνίες εντός Νοεμβρίου τις οποίες έχετε δει. Σίγουρα, ως Κυπριακή Δημοκρατία θα προτιμούσαμε να υπάρχει αυτό το πλαίσιο που να διέπει τη λειτουργία, αλλά πρέπει να τονίσω ότι δεν είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η ανάπτυξη

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα που να οδήγησε σε αυτή την αναφορά, ο κ. Υπουργός είπε ότι «όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Ισραηλινής Πρεσβείας, αυτή είναι η θέση της ισραηλινής πλευράς. Δεν είναι μια θέση που υιοθετεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Έτσι, η θέση η δική μας είναι ξεκάθαρη και αποτυπώνεται ως εξής, ότι είτε με συμφωνία είτε χωρίς, εάν αποδειχθεί ότι υπάρχει φυσικό αέριο το οποίο βγαίνει από τη μεριά του Ισραήλ και αντλείται από τη δική μας πλευρά, η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποζημιώσει βεβαίως αναλόγως, την ισραηλινή. Δεν υπάρχει περίπτωση είτε με είτε χωρίς συμφωνία να προχωρήσουμε να απεμπολήσει κάποιος τα δικαιώματα του ούτε εμείς τα δικά μας».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, ο κ. Υπουργός είπε ότι «είναι μια θεσμοθετημένη διαδικασία που συνεχίζεται, γίνεται ανταλλαγή των θέσεων της κάθε πλευράς και πολύ σύντομα θα αποσταλούν εκ νέου οι δικές μας θέσεις»,

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X