ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επικοινωνία ΠτΔ - Χατζηγιάννη για τον θόρυβο με τη σύμβουλο

Διαψεύδει την ένταση και τη ρήξη στις σχέσεις των δύο ανδρών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τον υφυπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το θέμα διορισμού στο Υφυπουργείο 42χρονης που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη, επικοινώνησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Αυτό ανάφερε στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ και την Οριάνα Παπαντωνίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ενώ διέψευσε δημοσίευμα που κάνει λόγο για αυστηρές συστάσεις και υποδείξεις από πλευράς του κ. Χριστοδουλίδη προς τον κ. Χατζηγιάννη.

«Δεν υπήρξε καμία ρήξη. Ο ΠτΔ βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου, ιδιαίτερα όταν είναι ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Προφανώς, για το συγκεκριμένο θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας, ο ΠτΔ επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτισμού. Νομίζω ότι είναι γνωστό και το προφίλ του ΠτΔ και ο τρόπος που συμπεριφέρεται και πώς αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Καμία ένταση και καμία ρήξη στις σχέσεις του με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη», είπε. Πρόσθεσε ότι η 42χρονη εδώ και εβδομάδες δεν βρίσκεται στο Υφυπουργείο, ενώ δεν της έχει καταβληθεί καμία αμοιβή.

Υπάρχει ο κίνδυνος να πληγεί το όνομα που έχτισε η Κύπρος, λόγω ορισμένων που δεν σεβάστηκαν ή σέβονται τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, είπε ο κ. Λετυμπιώτης.

Για το όλο θέμα των συμβούλων των κυβερνητικών αξωματούχων, είπε ότι αν υπάρχει κάποιος από τους συμβούλους των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που δεν πληροί τα επτά κριτήρια για τον διορισμό συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργών και Υφυπουργών, που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, για ρύθμιση του θέματος αυτού, τότε θα τερματιστεί η συνεργασία μαζί του. Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, έχει ζητηθεί από τα μελη του Υπουργικού Συμβουλίου να προσκομίσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τα προσόντα των συμβούλων. 

Ονόματα Κυπρίων στις νέες λίστες κυρώσεων 

Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί χθες το βράδυ για το περιεχόμενο των νέων λιστών κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Επίσης είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν από τις δύο λίστες, σε αυτές υπάρχουν νομικά και φυσικα πρόσωπα από την Κύπρο.

Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η αντίδραση της Κυβέρνησης στο νέο πακέτο λιστών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι θα ζητηθούν τα στοιχεία εκείνα, τα οποία συνηγορούν ως προς τη συμπερίληψη αυτών των ατόμων στις λίστες, ακολούθως θα διαβιβαστούν στη Νομική Υπηρεσία προς διερεύνηση και αν και εφόσον φανεί ότι υπήρξε παραβίαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων, θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση του ΠτΔ, ότι «δεν είμαι εδώ για να καλύψω κανέναν», ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ακολουθηθεί η νομική οδός και όποιος με βάση τα στοιχεία φταίει, να υποστεί τις συνέπειες.

Τόνισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως το πάγομα λογαριασμών και οι πρώτες απολύσεις στον τομέα των υπηρεσιών είναι οι άμεσες συνέπειες των κυρώσεων, ενώ ελλοχεύουν, τόνισε, και οι έμμεσες συνέπειες, που είναι να πληγεί το καλό όνομα που έχτισε η Κύπρος, «λόγω ορισμένων λίγων που δεν σεβάστηκαν ή σέβονται τις ευρωπαϊκές κυρώσεις».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ