ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτή είναι η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ

Νέος αναπληρωτής Πρόεδρος ο Ευθύμιος Δίπλαρος – Νέοι αντιπρόεδροι οι Μάριος Πελεκάνος, Σάβια Ορφανίδου και Γιώργος Κάρουλλας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο (06/05) οι εσωκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ. Νέος αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος εξελέγη ο Ευθύμιος Δίπλαρος, ενώ στη θέση των Αντιπροέδρων εξελέγησαν οι Μάριος Πελεκάνος, Σάβια Ορφανίδου και Γιώργος Κάρουλλας. Τα αποτελέσματα για τα 25 μέλη του Πολιτικού Γραφείου θα ανακοινωθούν τη Κυριακή 7 Μαΐου.  Σημειώνεται ότι ψήφισαν συνολικά 17,126 μέλη του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Ονούφριο Κουλλά. 

Διαβάστε Επίσης: Κλείνει το παζλ της ηγεσίας του ΔΗΣΥ

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

22:35 - Μήνυμα ενότητας έστειλαν οι νέοι Αντιπρόεδροι του ΔΗΣΥ

Μήνυμα ενότητας έστειλαν στις πρώτες τους δηλώσεις μετά την εκλογή τους οι τρεις νέοι Αντιπροέδροι του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Μάριος Πελεκάνος, Σάβια Ορφανίδου και Γιώργος Κάρουλλας.Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Μάριος Πελεκάνος είπε ότι ο ΔΗΣΥ είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος.

«Αυτό αποδείξαμε και σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους προσήλθαν στις κάλπες. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο όσους επέλεξαν την υποψηφιότητα μου, αλλά το ίδιο θέλω να ευχαριστήσω και όσους έκαναν άλλες επιλογές. Συνεχίζουμε ενωμένοι με στόχους, με όραμα , με πρόγραμμα να οδηγήσουμε τον τόπο και την παράταξη μας σε ακόμη καλύτερες μέρες», πρόσθεσε.

Για άλλη μια φορά, συνέχισε ο κ. Πελεκάνος, «θέλω να ευχαριστήσω όλους αλλά επιτρέψετε μου αυτή την στιγμή να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη σύζυγο μου και στα παιδιά μου, που τα τελευταία δυόμισι χρόνια δυστυχώς με έχουν στερηθεί πάρα πολύ και οφείλω να το πω και δημόσια». «Συνεχίζουμε ενωμένοι, αγαπημένοι , μονιασμένοι και θα οδηγήσουμε να είστε βέβαιοι το ΔΗΣΥ ξανά πολύ υψηλότερα από ότι βρίσκεται σήμερα», σημείωσε.

Η Σάβια Ορφανίδου, στις δηλώσεις της είπε ότι «η παράταξη μας σήμερα έχει γυρίσει σελίδα». «Μια σελίδα που θα γραφτεί με τις πιο λαμπρές προοπτικές για να πάμε μπροστά το ΔΗΣΥ, για να τον ισχυροποιήσουμε, για να τον δυναμώσουμε, για τον ενώσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά όσους μας έχουν ψηφίσει, αλλά να ευχαριστήσω και τους συναδέλφους που δεν έχουν καταφέρει», πρόσθεσε. Κανείς δεν περισσεύει, είπε η κ. Ορφανίδου και πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ, είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε ισχυροί». Ευχαρίστησε, παράλληλα, τον συνεργάτη της, Στέφανο Καραολή για όλη την προσπάθεια, τους γονείς και την κόρη της.

«Να ευχηθώ πραγματικά από καρδιάς αυτή η νέα σελίδα που γυρίζουμε μαζί με την Πρόεδρο μας, Αννίτα Δημητρίου, και τον νέο μας αναπληρωτή Πρόεδρο, Ευθύμιο Δίπλαρο, και με τα δύο αξιότιμα στελέχη μας και Αντιπροέδρους μας, Μάριο Πελεκάνο και Γιώργο Κάρουλλα, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να δώσουμε το άπαντα των δυνάμεων μας και να πάρουμε το Συναγερμό εκεί που του αξίζει . Να υπηρετήσει πάνω απ΄ όλα αυτό τον τόπο και τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Κάρουλλας στις δηλώσεις του είπε ότι σήμερα στον ΔΗΣΥ έζησαν ακόμα μια μέρα δημοκρατίας. «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε έχοντας το όραμα μας και έχοντας στόχους, έχοντας όρεξη για δουλειά. Γυρίζουμε σελίδα ενωμένοι προχωρούμε για ένα ΔΗΣΥ ισχυρό, που υπεύθυνα και σοβαρά να οδηγεί τον τόπο στην ανάπτυξη και στην ευημερία και στην απελευθέρωση», πρόσθεσε.

Ο κ. Κάρουλλας ευχαρίστησε όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια.«Να ευχαριστήσουμε την ηγεσία του ΔΗΣΥ, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Χάρη Γεωργιάδη και τους τρεις Αντιπροέδρους, οι οποίοι παραδίδουν τη σκυτάλη, και είμαστε έτοιμοι με όρεξη για δουλειά μαζί με την Πρόεδρο μας, την Αννίτα Δημητρίου, να δώσουμε την μάχη για να είναι ο ΔΗΣΥ εκεί που πραγματικά το αξίζει, πάντα για τον τόπο», κατέληξε.

22:31 - Ε. Δίπλαρος: Θα σταθμούμε δίπλα στην Πρόεδρο, ο ΔΗΣΥ ανασυγκροτείται

Όλη η ηγεσία θα σταθούμε δίπλα στην Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, σε αυτή την νέα προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της μεγάλης μας παράταξης, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών εκλογών ο νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Ευθύμιος Δίπλαρος, λέγοντας πως νιώθει ιδιαίτερα συγκινημένος.

Ευχαρίστησε από καρδιάς τις χιλιάδες των μελών που προσήλθαν στις κάλπες και τους τίμησαν με την ψήφο τους. «Η ευθύνη είναι μεγάλη. Να φανούμε αντάξιοι αυτής της μεγάλης τιμής και προσδοκίας τους», ανέφερε.

Ο κ. Δίπλαρος, συγκινημένος, αφιέρωσε τη νίκη του στον πατέρα του, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή για να δει το αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων, όπως είπε. «Να του υποσχεθώ ότι αξίες και ιδανικά με τα οποία μας χαλούγησε δεν πρόκειται να τα προδώσουμε ποτέ», είπε.

Ξεκινάμε την προσπάθεια για πλήρη ανασυγκρότηση του ΔΗΣΥ, συνέχισε, και σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. «Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά, γυρίζουμε σελίδα και ο ΔΗΣΥ θα προχωρήσει με πιο μεγάλες, μεγαλύτερες νίκες στο μέλλον», κατέληξε.

22:23 - A. Δημητρίου: Αλλάζουμε σελίδα 

Σήμερα είναι μια γιορτή για τον ΔΗΣΥ, πραγματοποιήθηκε μια άψογη εκλογική διαδικασία, δήλωσε το Σάββατο το βράδυ η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου ευχαριστωντας από καρδιάς τα χιλιάδες άτομα που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές και τους εθελοντές και τις επαριακές γραμματείες που εργάστηκαν με ζήλο. Σημείωσε πως "με ευθύνη, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά, γυρίζουμε σελίδα, για έναν ενωμένο, ισχυρό ΔΗΣΥ".

«Ήταν και σήμερα ένα πραγματικό συλλαλητήριο ενότητας και συστράτευσης. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για ένα κόμμα ανοικτό, εξωστρεφές, πρωταγωνιστή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου», είπε η κ. Δημητρίου.

Στις δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η κ. Δημητρίου συνεχάρη τον νέο Αναπληρωτή Πρόεδρο και τους τρεις νέους Αντιπροέδρους που εξελέγησαν και όσους συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική μάχη. «Κανείς και καμία δεν περισσεύει και όλες κι όλοι μπορούν να αξιοποιηθούν και μπορούν να προσφέρουν για να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο την περήφανη μας παράταξη», ανέφερε.

Μαζί θα πραγματώσουμε τους στόχους μας, είπε, «έχουμε πλάνο, έχουμε όραμα και για τον ΔΗΣΥ και για την Κύπρο μας πρώτα και πάνω απ’ όλα».

Ευχαρίστησε τον απερχόμενο Αναπληρωτή Πρόεδρο, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, για όσα πρόσφερε και εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει.

Ευχαρίστησε επίσης τον Γιώργο Γεωργίου που διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ για την βοήθεια. Αυτός είναι, είπε, ο ΔΗΣΥ.

Με ευθύνη, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά, γυρίζουμε σελίδα, για έναν ενωμένο, ισχυρό ΔΗΣΥ, κατέληξε η κ. Δημητρίου καταχειρουκροτούμενη.

21:56 - Η τελική καταμέτρηση ψήφων

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Χάρης Γεωργιάδης. Στις εκλογές ψήφισαν 17.126 μέλη του ΔΗΣΥ, είπε.

Για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 16.790, άκυρα 91, λευκά 250. Ο Ευθύμιος Δίπλαρος έλαβε 8011 ποσοστό 47,7%, ο Σωτήρης Σαμψών 2443, ποσοστό 24,6% και ο Μιχάλης Σοφοκλέους 6336, ποσοστό 37,7%.

Για τις θέσεις των Αντιπροέδρων ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 16.488, άκυρα 133, λευκά 532. Έλαβαν: Ιορδάνους Ονησίφορος: 2659, Κάρουλλας Γιώργος: 7327, Ξένια Κωνσταντίνου: 6380, Μχάλης Μιχαήλ: 1376, Σάβια Ορφανίδου: 7884, Μάριος Πελεκάνος: 9455, Φωτείνη Τσιρίδου: 7277.

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη όλους όσοι βοήθησαν στη διεξαγωγή των εκλογών και τους νικητές.

21:35 - Μ. Πελεκάνος, Σ. Ορφανίδου και Γ. Κάρουλλας οι νέοι Αντιπρόεδροι

Οι Μάριος Πελεκάνος, Σάβια Ορφανίδου και Γιώργος Κάρουλλας είναι οι νέοι Αντιπρόεδροι του ΔΗΣΥ, οι οποίοι αναδείχθηκαν κατά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία που διεξήχθη το Σάββατο.

21:25 - Φωτογραφίες από την άφιξη του Ε. Δίπλαρου στον ΔΗΣΥ

21:06 - E. Δίπλαρος: Η πορεία ανασυγκρότησης του κόμματος ξεκινάει

Ξεκινάει η πορεία ανασυγκρότησης του ΔΗΣΥ, ανέφερε ο Ευθύμιος Δίπλαρος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την εκλογή του στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος.

"Η πορεία ανασυγκρότησης του κόμματος ξεκινάει. Σ' αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι μαζί συνεχίζουμε δυνατά για να είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός και πάλι πρωταγωνιστής", επεσήμανε ο κ. Δίπλαρος.

Πρόσθεσε πως "αυτήν τη μεγάλη νίκη την αφιερώνω σε σένα αγαπημένε μου πατέρα που πλέον δεν είσαι μαζί μας. Ένα τεράστιο και μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή σας", σημείωσε, αναρτώντας και μια φωτογραφία του με την Πρόεδρο του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου.

20:55 - Συγχαρητήρια Μ. Σοφοκλέους στον Ε. Δίπλαρο 

Ο υποψήφιος για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος, Μιχάλης Σοφοκλέους, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως επικοινώνησε με τον κ. Δίπλαρο και τον συνεχάρη για την εκλογή του στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου.

"Εύχομαι ο Δημοκρατικός Συναγερμός να εκπληρώσει επάξια την αποστολή του κάτω από τη νέα του ηγεσία", πρόσθεσε ο κ. Σοφοκλέους.

20:45 - Προβάδισμα Πελεκάνου για τις θέσεις Αντιπροέδρων

Για τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων φαίνεται να προηγείται ο Μάριος Πελεκάνος. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σάβια Ορφανίδου ενώ για την τρίτη θέση δίνουν μάχη Φωτεινή Τσιρίδου και Γιώργος Κάρουλλας.  

20:38 - Νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος ο Ευθύμιος Δίπλαρος

Στην θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ κλείδωσε ο Ευθύμιος Δίπλαρος. 

18:40 - Ψήφισαν συνολικά 17,126 Συναγερμικοί 

Μέχρι τις 18:00 το απόγευμα ψήφισαν συνολικά 17,126 μέλη του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Ονούφριο Κουλλά. Συγκεκριμένα, δήλωσε: 

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των υπολοίπων μελών της ηγεσίας και των 25 εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Γραφείου, έχει ολοκληρωθεί κανονικά. Ψήφισαν συνολικά 17.126 μέλη. Η διαδικασία της καταμέτρησης έχει ξεκινήσει ήδη στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα και ήδη καταφτάνουν στα κεντρικά γραφεία τα πρώτα αποτελέσματα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εργάστηκαν για να έχουμε αυτή την τέλεια εκλογική διαδικασία.

Όλη αυτή η κινητοποίηση χιλιάδων στελεχών και μελών σε όλη την Κύπρο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μας γεμίζει με αισιοδοξία πως ο ΔΗΣΥ είναι και θα παραμείνει η πρωταγωνιστική δύναμη του τόπου».

18:00 - Έκλεισαν οι κάλπες

Εν αναμονή του αποτελέσματος των εσωκομματικών εκλογών στον ΔΗΣΥ.

16:08 - Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 18:00

Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται. 

14:40 - Πήγε για τυρόπιτα ο Μιχάλης Σοφοκλέους

 

14:20 - Η ανάρτηση του Ευθύμιου Δίπλαρου για τη σημερινή ψηφοφορία

 

13:35 - Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου για τις σημερινές εκλογές

 

12:35 - Εξελίσσεται ομαλά η ψηφοφορία στον ΔΗΣΥ- Πόσοι ψήφισαν μέχρι τις 12:00

Ανακοίνωση Εφορευτικής Επιτροπής Δημοκρατικού Συναγερμού για την 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση:

Ανακοινώνεται ότι, για τις πρώτες τρεις ώρες της ψηφοφορίας, δηλαδή μέχρι τις 12μ, το εκλογικό τους δικαίωμα στην 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη των υπολοίπων θέσεων της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος και των 25 εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Γραφείου, άσκησαν 7.754 μέλη.

Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά χωρίς οποιαδήποτε καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες κλείνουν στις 6 μ.μ.

11:40 - Η λακωνική δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου

«Το μήνυμα της σημερινής ημέρας: Ενότητα», είπε με φειδώ στον λόγο του τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

11:25 - Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Χαράλαμπος Πετρίδης και Κωνσταντίνος Πετρίδης

11:15 - Στη Λεμεσό άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως η σημερινή ημέρα είναι σημαντική. «Αυτό που προσδοκούμε όλοι και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί, είναι πως από την επομένη θα ξεκινήσει ένας σκληρός αγώνας, μια προγραμματισμένη εκστρατεία, για να βρούμε ξανά τον εαυτό μας και βεβαίως τον ιστορικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε», τόνισε.

11:10 - Ευχές από τον ΔΗΣΥ σε όλα τα μέλη του κόμματος

11:05 - Δείτε φωτογραφίες από την προσέλευση ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ

 

Φωτογραφίες: Φίλιππος Χρίστου

10:45 - Ψήφισε στη Λάρνακα η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε σήμερα στη Λάρνακα η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους τόνισε ότι είναι γιορτή Δημοκρατίας και άψογων δημοκρατικών διαδικασιών για τον Δημοκρατικό Συναγερμό η σημερινή μέρα, για την εκλογή της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας. Έτσι, σημείωσε η κ. Δημητρίου, θα προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, για να εκσυγχρονίσουμε, ν’ αναβαθμίσουμε τον πολιτικό μας χώρο και να γυρίσουμε νέα σελίδα.

Η κ. Δημητρίου κάλεσε επίσης τα μέλη, τους φίλους και τα στελέχη της παράταξης να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία σημειώνοντας ότι αναμένεται το αποτέλεσμα για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πλάνο και για το αύριο του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και της Κύπρου μας.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει ισχυρός, ενωμένος και αποφασιστικός για τα επόμενα βήματα, κατέληξε η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου.

 

10:30 - Μιχάλης Σοφοκλέους: Η δική μου πρόταση είναι πολιτική, δεν είναι συναισθηματική 

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Σοφοκλέους, όταν ψήφισε στην Πινδάρου:

Είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη η σημερινή ημέρα για εμάς τους Συναγερμικούς. Έχουμε μετά από 20 χρόνια, την ευκαιρία και το δικαίωμα να επιλέξουμε την ανώτατη ηγεσία της παράταξης και να πλαισιώσουμε σωστά τη νέα μας πρόεδρο την Αννίτα Δημητρίου, για να προχωρήσουμε στο μέλλον ενωμένοι και ισχυροί.

Σήμερα δεν επιλέγουμε μόνο τα πρόσωπα. Σήμερα με τη ψήφο μας καθορίζουμε τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της ιστορικής μας παράταξης. Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος. Η δική μου πρόταση, είναι πολιτική, δεν είναι συναισθηματική και ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ο κορυφαίος πολιτικός οργανισμός αυτού του τόπου. Στόχος μου είναι ο ΔΗΣΥ να έχει ισχυρή πολιτική υπεροχή στην κυπριακή κοινωνία. Να έχουμε και πάλι εμείς οι Συναγερμικοί τον μεγάλο, σοβαρό και αυθεντικό ΔΗΣΥ.

Θέλουμε να επιτελέσουμε σωστά το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα, την οικονομία και την κοινωνία και ζητώ από όλα τα μέλη να είμαστε αισιόδοξοι και να συμμετάσχουμε στη σημερινή διαδικασία. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους.

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

10:10 - Ψήφισε στην Πινδάρου ο υποψήφιος για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου Σωτήρης Σαμψών

«Σήμερα κρίνεται το αξιακό και ιδεολογικό στίγμα του ΔΗΣΥ. Σήμερα κρίνεται ο ρόλος και η συμμετοχή και ο σεβασμός που οφείλεται στην παράταξη που ίδρυσε τον ΔΗΣΥ. Οι εκλογές αυτές είναι αξιακές και ιδεολογικές και καλώ όλους τους Συναγερμικούς ψηφοφόρους, όλα τα μέλη να ψηφίσουν για να επανέλθει ο ΔΗΣΥ στον αυθεντικό, πατριωτικό και δημοκρατικό Δημοκρατικό Συναγερμό της εθνικοφρόνου παρατάξεως», δήλωσε.

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

10:05 - Στο Αθηναΐδιο Γυμνάσιο Καθολικής στη Λεμεσό, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τα παιδιά του, άσκησε στη Λεμεσό το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στον Δημοκρατικό Συναγερμό, Ευθύμιος Δίπλαρος. Δήλωσε πως τη σημερινή ημέρα ο ΔΗΣΥ γυρίζει σελίδα.

«Όλοι μαζί θα εργαστούμε για την πλήρη ανασυγκρότηση της παράταξης και σε αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανένας. Έχω την όρεξη, έχω την εμπειρία. Καλώ όλα τα μέλη του ΔΗΣΥ να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν αυτούς που θεωρούν ικανούς», πρόσθεσε.

10:00 - Άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Σάβια Ορφανίδου

Καλώντας όλους τους Συναγερμικούς να προσέλθουν στις κάλπες, τόνισε ότι η σημερινή είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον ΔΗΣΥ. «Με πολύ συγκίνηση έχω ψηφίσει για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Σήμερα ο ΔΗΣΥ γυρίζει σελίδα. Κι εύχομαι αυτή η σελίδα να γραφτεί με τις πιο λαμπρές προοπτικές», πρόσθεσε.

09:40 - Οι 65 υποψήφιοι για τις 25 θέσεις του Πολιτικού Γραφείου

Για τις θέσεις του Πολιτικού Γραφείου, για να θεωρηθεί έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο, θα πρέπει να περιλαμβάνει το λιγότερο 13 σταυρούς προτίμησης, με ανώτατο όριο τους 25.

Οι 65 υποψήφιοι είναι οι ακόλουθοι: Αδάμου Σωτήρης, Άδωνη Σάββας, Βωνιάτης Κούλλης, Γαβριηλίδης Κώστας, Γαβριηλίδης Μάριος, Γέρου Κυριάκος, Γρηγορίου Γρηγόρης, Γρηγορίου Κωνσταντίνος, Δημητρίου Λούης, Δημοσθένους Ρένα, Δουκανάρης Ανδρέας, Ελευθερίου Λούκας, Ζαμπάς Νεόφυτος, Ζίττη Άντρια, Ηλία Μάριος, Ιωακείμ Σίμος, Ιωακείμ Σωκράτης, Ιωάννου Σάββας, Καραμανίδης Κλεάνθης, Κασουλίδη Αννούλα, Κοσμά Άννα, Κουντούρη Άντρεα, Κουρουσίδης Πόλυς, Κούσιου Έλενα, Κουτσόφτας Κλεάνθης, Κυριακίδου Λένια, Κωνσταντή Ειρηναίος, Λαζάρου Χριστίνα, Λουκά Γεώργιος, Λυσανδρίδης Γιώργος, Μαππουρίδης Ανδρέας, Μεγάλεμος Νικόλαος, Μιχαηλίδης Λοΐζος, Μουζάλα Έλενα, Μουλαζίμη Μαρία, Νικηφόρου Μιχάλης, Νικολάου Νικολίνα, Νικολέττος Γιώργος, Ξενοφώντος Νίκκη, Ξενοφώντος Χριστιάνα, Πάλλης Χρίστος, Παμπαρή Γιώργος, Παναγή Πανίκκος, Παντελίδου Κατερίνα, Παπαγεωργίου Σάββας, Πατέρα Γιωργούλλα, Πέτρου Μαρία, Πηλείδου Μαρία, Πιτταράς Κώστας, Σκουλιάς Χρίστος, Σουρμελή Στέλλα, Στεφάνου Στέφανος, Στυλιανού Χαράλαμπος, Σωτηρίου Μάριος, Τσιέλεπος Γεώργιος, Τσολάκκης Αντώνης, Τταουξιής Ανδρέας, Χαπούπη Δέσποινα, Χαραλάμπους Μάριος, Χατζηγιάγκου Λούκας, Χατζηλιασής Κυριάκος, Χατζημηνάς Σάββας, Χατζηνικολάου Λεωνίδας, Χατζηστυλλής Ανδρέας και Χρίστου Νίκος.

09:15 - H ανάρτηση του Μιχάλη Σοφοκλέους

09:10 - Χάρης Γεωργιάδης: Ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω από τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου

09:00 - Άνοιξαν οι κάλπες

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσα μέλη ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου και έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Στις εκλογές του Μαρτίου δικαίωμα ψήφου είχαν 50,558 άτομα και δεν αναμένεται μεγάλη διαφοροποίηση στον αριθμό. Υπενθυμίζεται πως τότε είχε προσέλθει στις εσωκομματικές κάλπες το 41%.

 Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 9:00 το πρωί, μέχρι και τις 6:00 το απόγευμα σε 78 εκλογικά κέντρα, σε όλες τις επαρχίες, καθώς και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο. Τα μέλη του κόμματος μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν στη διεύθυνση https://my.disy.cy/.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση