ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Επίτροπος Διοικήσεως εκπρόσωπος της Κύπρου στο FRA

Η κ. Καλλιτσιόνη διορίζεται ως αναπληρωματικό μέλος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τον διορισμό των δύο νέων εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) της ΕΕ, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρία του, μετά από πρόταση που κατατέθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργο Σαββίδη.

Πρόκειται για την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη και την Λειτουργό του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κατερίνα Καλλιτσιόνη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Με βάση την Απόφαση του Υπουργικού, η κ. Στυλιανού-Λοττίδη διορίζεται ως τακτικό μέλος του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και του Διοικητικού Συμβουλίου του και η κ. Καλλιτσιόνη ως αναπληρωματικό μέλος, αμφότερες με πενταετή, μη ανανεώσιμη θητεία (2020-2025).

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ιδρύθηκε την 15η Φεβρουαρίου 2007 και λειτουργεί στη Βιέννη.

Διαδέχεται νομικά το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Φαινομένων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας (EUMC), έχοντας αναλάβει τα νομικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και όλες τις οικονομικές δεσμεύσεις του Παρατηρητηρίου.

Στόχος του Οργανισμού είναι να παρέχει στα θεσμικά Όργανα και τους Οργανισμούς της Κοινότητας, καθώς και στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρωγή και εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα κατά την υλοποίηση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Συναφώς, ο Οργανισμός συλλέγει δεδομένα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στους τομείς αρμοδιότητας της Κοινότητας που απαριθμούνται στο πολυετές πρόγραμμα-πλαίσιο του διάρκειας πέντε ετών και οι οποίοι περιλαμβάνουν την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και τις συναφείς μορφές μισαλλοδοξίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση