ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Ηλιάδης στο «Ψυχογράφημα»: Υπάρχει απόθεμα αρετής στην κοινωνία

Ελπίζω να είναι ποιοτικά διαφορετικό αυτό που φιλοδοξώ να προσφέρω

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι αν δεν εμπλακείς ενεργά σε μια κομματική δραστηριότητα δεν υπάρχουν προοπτικές να επιτύχεις. Προσωπικά δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Και υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα που μπορεί κανείς να επικαλεστεί» λέει στο «ψυχογράφημα» ο υποψήφιος για την προεδρία Μάριος Ηλιάδης.

Ο ίδιος θέτει ως παράδειγμα τον Μάριο Ντράγκι «ο οποίος διέπρεψε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κατά γενική ομολογία έσωσε όχι μόνο το ευρώ αλλά και το ευρωπαϊκό εγχείρημα στο σύνολο του. Ο άνθρωπος αυτός που δεν είχε κομματική συμμετοχή ή κομματική δράση επιλέγηκε από τον πρόεδρο Ματαρέλλα να σχηματίσει την σημερινή κυβέρνηση. Και την σχημάτισε κατά το ήμισυ από τεχνοκράτες και το υπόλοιπο από εκπροσώπους διαφόρων κομμάτων. Και όλα τα κόμματα σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση και θεωρούν ότι ο Ντράγκι ανοίγει νέους δρόμους. Η Ιταλία χάρις στον Ντράγκι μετατρέπεται από τον μεγάλο ασθενή της Ευρώπης σε χώρα πλοηγό του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

«Η πρόταση μου θα κατατεθεί και θα απευθύνεται στην κοινωνία της Κύπρου. Σε αυτή περιλαμβάνονται τα πολιτικά κόμματα, όλοι οι θεσμοί και οι απλοί άνθρωποι, το αληθινό κύτταρο της δημοκρατίας. Αν κάποια κόμματα κρίνουν ότι η πρόταση αυτή είναι άξια προσοχής πιθανόν να μελετήσουν το ενδεχόμενο να την στηρίξουν. Εγώ δεν θα στοχεύσω να εξασφαλίσω την υποστήριξη κόμματος γιατί αυτό προϋποθέτει μια άλλου είδους σχέση. Για μένα ένα και μόνο κριτήριο υπάρχει. Να υπηρετηθεί η κοινωνία της Κύπρου και όχι ο οπαδός του ενός ή του άλλου κόμματος. Διότι αυτό είναι το άλλο καρκίνωμα που χαρακτηρίζει την πολιτική μας ζωή. Η κάθε κυβέρνηση αισθάνεται ότι πρέπει πρώτα να υπηρετεί την δική της πελατεία και οφείλουμε επιτέλους να ξεπεράσουμε αυτή την μεγάλη στρέβλωση» λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέντευξη στην Ελένη Ξένου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση