ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Μουσιούττας: Να ενισχυθεί η ενδυνάμωση των γυναικών

Ο Βουλευτής συμμετείχε σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής για τα Ηνωμένα Έθνη με θέμα: «Η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

ΚΥΠΕ

Η πρόσθετη αξία που μπορούν να προσφέρουν οι γυναίκες στην πολιτική, ιδιαίτερα σε διαδικασίες επίλυσης συγκρούσεων, προϋποθέτει την ενδυνάμωσή τους, η οποία πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά, δήλωσε ο βουλευτής Μαρίνος Μουσιούττας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής για τα Ηνωμένα Έθνη με θέμα: «Η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, ολοκληρώνονται σήμερα στη Μανάμα οι εργασίες της 146ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και σε παρέμβασή του, ο κ. Μουσιούττας ανέφερε ότι η πρόσθετη αξία που μπορούν να προσφέρουν οι γυναίκες στην πολιτική, ιδιαίτερα σε διαδικασίες επίλυσης συγκρούσεων, προϋποθέτει την ενδυνάμωσή τους, η οποία πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά, προκειμένου να επιτευχθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και όσον αφορά την Ατζέντα 2030 σε κάθε χώρα.

Ο κ. Μουσιούττας επισήμανε περαιτέρω ότι η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού πρέπει να ενθαρρύνει, να διευκολύνει και να υποστηρίξει τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται για επίτευξη της ισότητας, αξιοποιώντας την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ «Η κοινή μας ατζέντα», η οποία προτείνει την εξισορρόπηση μεταξύ ισχύος και πόρων μέσω μιας Νέας Παγκόσμιας Συμφωνίας, όπου η ισότητα των φύλων αποτελεί προϋπόθεση.

Ο Κύπριος βουλευτής επισήμανε ότι η συμμετοχή των γυναικών στην επίλυση συγκρούσεων μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική και γι’ αυτό πρέπει να καταστεί ουσιαστική, αρχής γενομένης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου πρέπει να αντανακλάται η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια ζωή και στις διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Καταλήγοντας ο κ. Μουσιούττας τόνισε τη σημασία συλλογικής δράσης για εξάλειψη των υφιστάμενων πατριαρχικών δομών, προκειμένου να διαφυλαχθεί η τόσο εύθραυστη ειρήνη στον σημερινό κόσμο.

Εξάλλου, στο περιθώριο των εργασιών της Συνέλευσης η αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοβουλίων και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους, καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση