ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μ. Μουσιούττας: Το έργο στο λιμάνι και στη μαρίνα Λάρνακας να εκτελεστεί από άλλο επενδυτή

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, ζητά μια πιο ενδελεχή μελέτη συμβολαίων ούτως ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λύπη και προβληματισμό, για τον τερματισμό της σύμβασης του κράτους με την Kition Ocean Holdings για την επένδυση του 1,2 δις σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, ένα ζωτικής σημασίας έργο για την Κύπρο, εξέφρασε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, Μαρίνος Μουσιούττας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΛΦΑ και στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ο κύριος Μουσιούττας, εξέφρασε τον προβληματισμό του, υπογραμμίζοντας πως «ο προσφοροδότης για ένα έργο της τάξης του 1,2 δις σκεφτόταν αν θα δώσει μια εγγυητική των 4,1 εκ. ευρώ, μικρό ποσό σε σύγκριση με το όλο έργο ή να μην έχει παραλάβει την πολεοδομική άδεια που στοιχίζει 700 χιλιάδες. Οι κακές σκέψεις λένε ότι η εταιρεία προσπαθούσε να βρει τρόπο να απεγκλωβιστεί από το συμβόλαιο».

«Τώρα το ποιος έχει άδικό ή δίκαιο θα το κρίνει το δικαστήριο, το οποίο θα λύσει τελεσίδικα τις διαφορές», ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα, ότι υπάρχουν επιπτώσεις καθώς με την καθυστέρηση που επιφέρει ο τερματισμός της συμφωνίας «αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τα κόστη, δεδομένων των τιμών που αυξάνονται διεθνώς, για ένα έργο που είναι ζωτικής σημασίας για την Λάρνακα και την Κύπρο».

Ο κύριος Μουσιούττας, υπέδειξε, ότι από τούδε και στο εξής, θα πρέπει «να γίνεται ενδελεχής μελέτη των όποιων συμβολαίων για να μην βρεθούμε ξανά στην ίδια δύσκολη θέση και κατάσταση».

Η κυβέρνηση, είπε, «είχε να διεκπεραιώσει τα ήδη συμφωνηθέντα από την προηγούμενη κυβέρνηση, φαίνεται εξαντλήθηκαν όλες οι ευκαιρίες που μπορεί να υπήρξαν και διακόπηκε η συμφωνία. Δεν είναι σίγουρα, εύκολος ο δρόμος».

Θα πρέπει ανέφερε, το έργο να προχωρήσει με τα νέα δεδομένα και να εκτελεστεί «με άλλο επενδυτή έπειτα από επαναπροκήρυξη διαγωνισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση