ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Σιζόπουλος: Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για ΟΑΥ επιβεβαιώνει την ΕΔΕΚ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ γίνεται μεγάλη διασπάθιση σε βάρος των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η πρόσφατη έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τη σύμβαση του ΟΑΥ με νοσηλευτήρια για παροχή ενδονοσοκομειακής περίθαλψης στο πλαίσιο της Β΄ φάσης του ΓεΣΥ, ουσιαστικά επιβεβαιώνει πλήρως τις ανησυχίες, αλλά και τις υποδείξεις που από την αρχή είχε κάνει η ΕΔΕΚ, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής.

«Συγκεκριμένα από ό,τι φαίνεται επιβεβαιώνεται ότι από πλευράς του ΟΑΥ παραβιάσθηκε η νομοθεσία αναφορικά με τις συμβάσεις με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, δεν υποβλήθηκαν στη Βουλή για έγκριση οι σχετικοί κανονισμοί ως όφειλε να πράξει ο ΟΑΥ, ο καθορισμός διαφορετικών τιμών για τις ίδιες ιατρικές πράξεις ανάλογα με το νοσηλευτήριο, είναι εκτός νομοθεσίας, όπως και το γεγονός ότι έχει επιτραπεί σε νοσηλευτήριο να λειτουργεί πτέρυγα εντός ΓεΣΥ και πτέρυγα εκτός ΓεΣΥ. Αυτό αποτελεί ένα προηγούμενο που ενδεχομένως σταδιακά θα οδηγήσει ουσιαστικά στην είσοδο του πολυασφαλιστικού συστήματος κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, επιβεβαιώνεται ότι μέσα από τη διαχείριση των χρημάτων του ΟΑΥ «γίνεται μεγάλη διασπάθιση σε βάρος των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη».

«Ενώ η εφαρμογή της Β΄ Φάσης του ΓεΣΥ άρχισε την 1 Ιουνίου 2020, για τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥΠΥ ουσιαστικά η φάση αυτή θα ξεκινήσει την 1 Σεπτεμβρίου του 2020. Με αυτό τον τρόπο διαπιστώνουμε να υπάρχει ενδονοσοκομειακή περίθαλψη δύο ταχυτήτων. Όμως την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνεται ότι υστερεί τον ΟΑΥ από δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έσοδα, τα οποία θα κληθεί ο φορολογούμενος πολίτης να καλύψει μέσα από τις κρατικές παροχές», συμπλήρωσε.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, «το σκάνδαλο πια με την εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι πάρα πολύ μεγάλο και εδώ οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους άμεσα και αποφασιστικά να παρέμβουν στη βάση όλων αυτών των στοιχείων, να διερευνήσουν την υπόθεση και να λάβουν άμεσα μέτρα, έτσι ώστε αφενός μεν το ΓεΣΥ να λειτουργήσει σωστά , όπως είναι η νομοθεσία, να περιοριστούν οι καταχρήσεις, η διασπάθιση δημόσιου χρήματος, να τερματιστούν οι ευνοϊκές μεταχειρίσεις γιατρών και νοσηλευτηρίων και την ίδια στιγμή να προστατευτεί ο φορολογούμενος πολίτης μέσα από την κατάχρηση που γίνεται σε βάρος των χρημάτων που καταθέσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση