ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μ. Σιζόπουλος: Το δικαστικό διάταγμα έχει σοβαρές παρατυπίες

Η συμμετοχή μελών του κόμματος σήμερα στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη στη Λευκωσία είναι μαζική, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

ΚΥΠΕ

Αισιοδοξία ότι η ΕΔΕΚ μέσα από αυτή την κρίση την επόμενη ημέρα θα είναι πιο δυνατή, πιο ισχυρή και πιο ενωμένη, εξέφρασε ο Πρόεδρός της, Μαρίνος Σιζόπουλος, λέγοντας ότι η συμμετοχή μελών του κόμματος σήμερα στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη στη Λευκωσία είναι μαζική.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της διαδικασίας, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «εκεί όπου υπάρχει το κακό υπάρχει και το καλό. Σε μας επαφίεται, μέσα από τους προγραμματισμούς με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όπως αποδείξαμε το τελευταίο διάστημα, να διαχειριστούμε και αυτή την κρίση προς όφελος της ΕΔΕΚ, και κύρια προς όφελος της πατρίδας μας - καθώς εισερχόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό - αλλά κυρίως για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού που σήμερα υφίστανται τις συνέπεις της οικονομικής κρίσης, αρχικά του ’12-’13 και σήμερα της πανδημίας».

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως τα μέλη της ΕΔΕΚ θα δώσουν αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που στο όνομα δήθεν της ενότητας, στην ουσία προσπαθούν να διασύρουν και να εξευτελίσουν το κόμμα, ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, είτε με καταγγελίες στην αστυνομία, είτε με προσφυγές στα δικαστήρια, είτε με αναστολή των δημοκρατικών διαδικασιών και της διαφάνειας «που όπως έχετε διαπιστώσει είναι σε πλήρη εξέλιξη και με πλήρη σεβασμό προς τους πολίτες και τα μέλη του κόμματος που γίνονται αυτές οι διαδικασίες».

Ερωτηθείς για το πώς προχωράει η διαδικασία από εδώ και πέρα, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι στην ΕΔΕΚ έχουν καθιερώσει την πλήρη δημοκρατία με τη συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος σε όλες τις διαδικασίες. Σήμερα, ανέφερε, ολοκληρώνεται ο κύκλος των Επαρχιακών Συνδιασκέψεων, όπου οι Επαρχιακές οργανώσεις εκλέγουν με ανοικτές διαδικασίες τις Επαρχιακές Επιτροπές και τα 50 από τα 100 συνολικά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα υπόλοιπα 50 μέλη όπως και η ηγεσία του κόμματος, είπε, θα εκλέγουν στο Εκλογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου και πιθανόν στις 30 Οκτωβρίου, οπόταν θα εκλεγεί ο Πρόεδρος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, μέσα από την συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος.

Γι’ αυτό, συνέχισε, από την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου από τον ίδιο έχουν καθιερώσει την τοποθέτηση καλπών σε όλες τις επαρχίες, για να διευκολύνουν τη συμμετοχή όλων των μελών και απρόσκοπτα να εκφράσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Στο σχόλιο δημοσιογράφου ότι το αποτέλεσμα θα φανεί στο τέλος του μήνα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε «ακριβώς, το αποτέλεσμα θα είναι στις 30 ή 31 Οκτωβρίου όταν θα είναι η εκλογική διαδικασία».

Σε ερώτηση πώς θα λήξει η αντιπαράθεση στην ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι από δικής του πλευράς δεν έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη και θα ανταποκρίνεται σε αυτά που έχουν προκύψει ως αδήριτη υποχρέωση, λόγω της προσφυγής κάποιων στη δικαιοσύνη με τον τρόπο που το έκαναν.

Το συγκεκριμένο διάταγμα, είπε, έχει σοβαρές παρατυπίες λέγοντας ότι στη βάση των γνωματεύσεων των νομικών του συμβούλων ακολούθησε αυτή τη διαδικασία σήμερα και είναι οι νομικοί σύμβουλοι που θα κληθούν να χειριστούν το θέμα νομικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση