ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μάριο Νάβα: Κλειδί για Ε/κ-Τ/κ το θέμα της ενέργειας

Το εμπόριο μεταξύ των κοινοτήτων είναι η μόνη απάντηση στο λαθρεμπόριο λέει ο γενικός διευθυντής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ενέργεια είναι ένας τομέας - κλειδί για την Κύπρο και μπορεί δυνητικά να ενδυναμώσει τη σύνδεση των δύο κοινοτήτων λέει στην «Κ» ο Γενικός Διευθυντής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν Μάριο Νάβα η οποία είναι υπεύθυνη για το Πρόγραμμα Βοήθειας για την Τ/κ Κοινότητα αλλά και ευρύτερα για τη στήριξη της ΕΕ στον τελικό στόχο που όπως υπογράμμισε, παραμένει η επανένωση στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

Με αφορμή τους σχεδιασμούς για δημιουργία δικοινοτικού ηλιακού πάρκου αλλά και την ενεργειακή κρίση, ο κ. Νάβα αναφέρθηκε εκτενώς στα πολλαπλά προγράμματα που ενισχύουν τη συνεργασία σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.
Ωστόσο τοποθετήθηκε, προσεκτικά μεν, πολιτικά δε, και για το ότι οι αναφορές της σημερινής τ/κ πολιτικής ηγεσίας σε δύο κράτη είναι απαράδεκτες, καθώς και για το πως η ΕΕ μπορεί να στηρίξει τους Τ/κ και τις προκλήσεις για την ελευθερία της έκφρασης και του τύπου στα κατεχόμενα.

Διαβάστε τη συνέντευξη στον Γιώργο Κακούρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας με μια βδομάδα δωρέαν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στην ομιλία της η Δημητρίου αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με τη συλλογική ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ